Lykke Friis: Hoeness' ry er på spil i skattesag


Lykke Friis: Hoeness' ry er på spil i skattesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uli Hoeness image som socialt indstillet klubleder er truet, efter at en skattesag har ramt Bayern-bossen.

Det er et ry opbygget gennem 30 år, der er på spil i den store skattesag, der i weekenden eksploderede i Tyskland, og som har Bayern Münchens præsident Uli Hoeness i hovedrollen.

Det siger tidligere klimaminister Lykke Friis (V), der i årevis har fulgt forholdene i den sydtyske klub tæt.

- Han er jo et ikon, en klubleder, der ikke bare har løftet Bayern München økonomisk og sportsligt, men som også konsekvent har blandet sig i stort set alle politiske debatter.

- Når man tænder for et tysk talkshow, så er Uli Hoeness der, og han sidder og vifter med pegefingeren og har en mening om alt. Derfor er det også hans ry, der er på spil, siger Lykke Friis.

I weekenden kom det frem, at Hoeness i januar har anmeldt sig selv til skattemyndighederne vedrørende penge på en konto i Schweiz, som der ikke er betalt skat af. Tyske medier erfarer, at det drejer sig om et anseligt millionbeløb i euro.

Sagen er ekstra betændt, fordi Hoeness altid har fremstillet sig selv som en klubleder med hjertet på det rette sted og en udpræget social indstilling.

Han er tilhænger af Uefas "financial fairplay", der skal skabe mere lige vilkår for fodboldklubber, og han har ofte sendt Bayern-mandskabet af sted til velgørenhedskampe for alle tænkelige formål.

- Det, der er særligt ved ham, er, at han har spillet den her politiske rolle, og derfor vil man have større krav til ham end til andre.

- Han har konsekvent udtalt sig om politiske emner, deriblandt også skat, og det gør sagen prekær for ham, siger Lykke Friis.

Balladen har fyldt det tyske mediebillede i flere dage på et tidspunkt, hvor det ellers burde handle om Bayerns kamp mod Barcelona i Champions League-semifinalen i aften. Selv forbundskansler Angela Merkel har måttet kommentere historien.

- Det viser noget om, hvilken rolle han spiller i Tyskland. Han er så stor, at det her bliver viklet ind i valgkampen, spår Lykke Friis.

Lykke Friis: Hoeness' ry er på spil i skattesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce