Løsningsmand gør det enkle

Steffen Algreen i en klassisk dødboldscoring til 1-0 mod Randers Freja, mens de andre dødboldkonger Mads Overgaard (i midten) og Henrik Fagerberg (tv) er klar.
Foto: John Fredy

Løsningsmand gør det enkle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fyns Steffen Algreen har ånden fra Horsens

Fodbold: En forsvarer skal først og fremmest være god til at forsvare. Det var en af læresætningerne hos den tidligere landstræner, Richard Møller Nielsen, der engang gjorde Danmark til Europamester, og så er det jo logisk, at netop FC Fyn har sådan en forsvarskarl i truppen.

Steffen Algreen, 29, i flere år defensivklippe af guds nåde i Horsens, blev hentet til FC Fyn i sommer af den nye træner Anders Gerber, der havde et tæt kendskab til den østjyske fodboldmuld fra tiden i Århus Fremad og så, at Horsens efter tilknytningen af Kenneth Emil Petersen måske havde en midterforsvarer i overskud, fordi Mads Rieper stred videre.

Tredjevalg ikke godt nok

- Jeg var blevet tredjevalg i Horsens, og den rolle var jeg ikke tilfreds med, og så var det oplagt at tage imod tilbudet fra FC Fyn, siger Algreen, der spillede cirka 150 førsteholdskampe for den gule fare og har medtaget klubbens velkendte fight og indstilling til sin nye klub.

- Steffen er en type, som vi nok manglede i FC Fyn. Han tør gøre det simple. Vinder tacklinger og hovedstødsdueller og sparker bolden væk, hvis det er nødvendigt.

- Og så gør det jo ikke noget, at Steffen har scoret en håndfuld mål for os, specielt efter dødbolde, siger Anders Gerber.

Timing og kraft

Algreen virker til tider lidt akavet og stiv i bevægelsesmønstret, men der er timing og kræfter bag indgrebene, og flere af målene vidner om en præcis afslutningsteknik, eller i hvert fald et øje for målet. Snittede hovedstød op i målhjørnet eller en "lang tå" over i modsatte krog har hentet point til FC Fyn.

Og allerede i debutkampen, den tredje i sæsonen mod Ikast hjemme, scorede Algreen til 2-0. Og siden har den lange herre, med centimeter på den anden side af 1.90, etableret et godt makkerpar med Klaus Larsen. Til gengæld blev den meget omtalte Benin-kæmpe, Noel Seka, skippet af, fordi træner Gerber fandt afrikaneren for svingende og udisciplineret, ikke mindst når han vendte hjem fra landsholds-missionerne omkring Ækvator.

Sammen med backerne, Mustapha Papa Diop og Frank Andreasen, har Algreen og Klaus Larsen dannet en stærk firemandskæde, først foran målmandsreserven Jakob Jensen Fra B1913, og nu foran den tidligere Esbjerg-keeper, Jonas Jensen.

Næste opgaves fokus

Og med otte runder tilbage er FC Fyn ni point foran FC Blokhus.

- Det er kun omgivelserne, som omtaler det forspring. Vi har hele tiden været gode til at fokusere på næste opgave, og der bliver også fuld indsats mod Svendborg, lover Anders Gerber, mens Steffen Algreen har denne forklaring på, hvorfor FC Fyns rent spillemæssigt ofte har set lidt klodset ud.

God i kontra

- Vi står godt på banen, har til tider mange mand bag bolden, men er til gengæld gode i kontra og på dødboldene. Og det har så ofte været nok til at vinde, lyder recepten fra Steffen Algreen, der har bevaret sine østjyske rødder og er ved at bygge hus i Løsning.

Hos FC Fyn er Algreen på en kontrakt, der åbner for, at han kan læse finansøkonomi på Tietgen Business College, mens han i Horsens i flere år levede en del af fodbolden og i anden omgang af nogle lagerjobs.

Løsningsmand gør det enkle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce