Svendborg Atlet Club viste sig frem på udebane.

Vægtløftning: Svendborg Atlet Club deltog i weekenden ved de nordtyske mesterskaber i Preetz med seks vægtløftere. Invitationen var kommet i stand på baggrund af et tidligere medlem af Svendborg AC, Ladush Mayilyan, der trænede to år i Svendborg men som nu bor i Hamborg. Han blev få måneder efter han havde forladt Svendborg tysk mester i 77 kilo klassen og er en del af det tyske U18-landshold.

Vægtløfterene fra Svendborg AC klarede sig godkendt, idet de fleste løftede op til deres bedste. Lasse Møller blev nummer to efter netop Ladush Mayilyan, der vandt 85 kilo klassen med 250 kilo i to-kamp (110 kilo i træk og 140 kilo i stød). Ladush Mayilyan løftede samme vægte men var tre kilo lettere og fik dermed tildelt førstepladsen. Det var stævnerekord for Møller.

I samme vægtklasse blev Christian Iversen Deichgraeber nummer tre med 200 kilo i to-kamp (85 kilo i træk og 115 kilo i stød). Han er forholdsvis ny som vægtløfter men deltog sidste år på DGI's-verdenshold og regnes for en af Danmarks  bedste springgymnaster. På den baggrund forventes der rigtig store resultater fra ham inden for det næste års tid.

Velid Besirevic, der kun er 15 år, blev nummer tre for juniorer i 77 kilo klassen med 115 kilo i to-kamp (50 kilo i træk 65 kilo i stød).

Marat Malxasian,14 år, vandt 56 kilo klassen med 119 kilo (50 kilo i træk 69 kilo i stød), og Svendborgs yngste løfter - kun 12 årige Nikolaj Lerche - satte personlige rekorder med 27 kilo i træk og 38 kilo i stød, og han fik godkendt alle sine seks forsøg.

Ved stævnet deltog der 47 vægtløftere fra Tyskland, Danmark, Rusland, Bulgarien, Ukraine og Armenien, så løfterne fra Svendborg fornemmede lidt af, hvordan stemningen er ved et internationalt stævne.

  • Af: