Løftebrud plager Danmarks bryderdarling


Løftebrud plager Danmarks bryderdarling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løftebrud kan være fatale. Det kan koste karrieren. Bare spørg tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der i sin tid pillede ved efterlønnen efter at have lovet det modsatte. Han afviste kategorisk kritikken, men da Socialdemokraterne røg under 20 procent i meningsmålingerne, stod han frem og sagde undskyld. Da var det allerede for sent. Spillet var ude. Og ved valget i 2001 tabte Nyrup magten.

Onsdag brød bryderen Mark O. Madsen et af sine store løfter til den danske befolkning. Den 23-årige falstring havde i månederne før OL udpeget sig selv som guldfavorit i 74-kilo-klassen, men måtte forlade den olympiske brydeturnering efter et klart nederlag til russiske Varteres Samurgashev i sin første kamp. Men hvor Nyrup med vilje valgte at bryde sit løfte for 10 år siden, kan ingen vel påstå, at Mark O. Madsen begik samme brøler ved OL, mens bryderens anseelse i den danske befolkning vel næppe heller vil styrtdykke hen over natten.

Men modsat den tidligere statsminister, der ikke ville erkende sin brøde, var Mark O. Madsen klar over, at den var gal i China Agricultural University Gymnasium onsdag. Og kort efter sit nederlag forklarede det slagne OL-håb, at han ville overveje sin karriere, når han kommer tilbage til Danmark.

- OL har været kronen på værket. Det har været det, der har holdt det hele oppe, lød det fra Mark O. Madsen, der selv såede tvivl om, hvorvidt han vil være at finde i den danske OL-trup om fire år i London.

- Der er lang tid til næste OL. Nu er der en masse ting, jeg skal hjem og have afklaret først. Det er nogle personlige sager, sagde Mark O. Madsen, der ikke ønskede at uddybe, hvad han helt præcist mente med det.

Det er naturligt at være skuffet, når store forventninger ikke bliver indfriet. Men Mark O. Madsen lignede ikke en mand, der med halvt nedrullet trikot og bulet overlæbe blot fyrede tilfældige sætninger af efter nederlaget i OL-debuten. Der var som altid en vis vægt bag hans ord.

Men fra Danmarks Brydeforbund lød meldingen efterfølgende, at man forventer, at Mark O. Madsen fortsætter.
- Det er vel en naturlig reaktion, når man lige har tabt sin første kamp ved sit første OL og havde lovet en guldmedalje derhjemme. Hvis han har sagt det, så tilskriver jeg det hans unge alder. Hvis han siger det igen om 14 dage, så må vi se på det, sagde forbundets sportschef, Erik Nyblom.

At skulle samle sig op fra gulvet og svare på spørgsmål, der stikker flere år frem, kan forekomme urimeligt, når sportschefen netop har set en oplagt medaljekandidat misse chancen for OL-succes i en sportsgren, der ikke har fået en olympisk medalje siden 1948. Men Erik Nyblom ville gerne forholde sig til, om 23-årige Mark O. Madsen kommer sig over nedturen og melder sig under fanerne ved OL i 2012.

- Hvis man skal tænke rationelt, kan jeg ikke se, hvad han ellers skulle lave. Mark er meget determineret. Hvis det var astronaut, han ville være, ville han også blive det, og så ville det selvfølgelig være slut med brydning. Han har viljen til at vinde og har taget tre VM-medaljer i træk. Han fik ikke sin OL-medalje her, men når han har tænkt lidt over det, så tror jeg, at hans mål vil være at tage medalje ved OL i London, sagde Erik Nyblom, inden turen gik tilbage til den olympiske by.

Med Mark O. Madsens nedtur onsdag har Danmark stadig sin første medalje til gode.
Citat
- OL har været kronen på værket. Det har været det, der har holdt det hele oppe, lød det fra Mark O. Madsen, der selv såede tvivl om, hvorvidt han vil være at finde i den danske OL-trup om fire år i London.

Løftebrud plager Danmarks bryderdarling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce