Liquigas ude af Danmark Rundt


Liquigas ude af Danmark Rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CYKLING: Det italienske cykelhold Liquigas, der for nylig ansatte den dopingdømte italiener og tidligere CSC-stjerne Ivan Basso, kommer ikke til start i årets Post Danmark Rundt.

I en meddelelse på Danmarks Cykle Unions (DCU) hjemmeside forklarer DCU, at det er Liquigas selv, der har meldt afbud til løbet. Det er dog en kendt sag, at Liquigas' deltagelse er blevet drøftet på bestyrelsesniveau i DCU, da man tidligere har været meget skarpe i sine holdninger til, hvilke hold man ønsker at se i sit løb. Det har bl.a. Tinkoff, Astana og Discovery mærket.

Når Liquigas' ansættelse af Basso for nogle uger siden blev en sag i DCU, så skyldtes det, at den strider mod de regler, som cykelsportens ProTour-hold har nedfældet i deres etiske kodeks. Her står der, at ProTour-holdene i fællesskab forpligter sig til, at der ud over to års dopingkarantæne skal gå yderligere to år, inden et ProTour-hold ansætter en dopingdømt rytter. Det har ikke været tilfældet i Basso-sagen. For en måned siden varslede DCU-ledelsen, at man ville drøfte sagen, der blev beskrevet som et dilemma og finde en løsning.

Skal man tro på DCU-meldingen torsdag, så er DCU altså blevet fri for at træffe en beslutning, da man er blevet ramt af det held, at Liquigas har ændret sæsonplaner. Direktør i Danmarks Cykle Union, Jesper Worre, siger:

- Dette er ikke en søforklaring. Vi har rent faktisk fået en fax fra dem, hvor de beder om ikke at komme, fordi de har problemer med at stille hold og derfor har ændret sæsonplaner.

Direkte adspurgt, om DCU har bedt Liquigas blive hjemme, svarer han nej.

- Vi har diskuteret med dem, men vi har ikke direkte sagt, at de ikke må køre Post Danmark Rundt, lyder det fra Worre, der ikke vil svare på, om han er glad for, at Liquigas på denne måde har ændret planer for sæsonen. Dog siger han:

- DCU skal ikke lave store slag altid. Vi har også nogle ting, vi skal have løst. Dette har Liquigas så løst for os.

Jesper Worre håber at præsentere et andet stort hold til løbet, der begynder den 30. juli. (ritzau)

Liquigas ude af Danmark Rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce