Den engelske liga skulle være indstillet på at acceptere Cardiff Citys lejemål af OB-angriberen, der i første omgang sælges til belgiske Kortrijk, og dermed bliver Cardiffs transferforbud omgået. Dermed skulle OB's transfer-indtægt på angiveligt cirka 10 millioner kroner være sikret.

Der har i weekenden hersket en del usikkerhed om, hvorvidt den walisiske klub Cardiff Citys transfer, hvor Kenneth Zohore fra OB i foråret spiller for klubben, kunne realiseres.

Andre klubber skulle være frustreret over, at Cardiff på en fiks facon omgik det transferforbud, som klubben pådrog under opholdet i Premier League for et par år siden, fordi klubben brugte for mange penge.

Cardiff Citys ejer Vincent Tan ejer også den belgiske klub Kortrijk og den bosniske klub FK Sarajevo, og der har allerede været eksempler på den nævnte praksis, hvor en spiller fra disse klubber lejes videre til Cardiff.

Belgierne hævder, at det sker som led i talentudviklingen af en spiller, hvorefter belgierne går efter at videresælge spilleren med fortjeneste til sin tid.

Den forklaring er svær at gennemhulle, og derfor skulle den engelske liga være indstillet på at acceptere Zohores transfer, meldes det i den lokale presse i Wales søndag.

Zohore skulle allerede være informeret om, hvordan forretningsgangen i handelen er, og han skulle være klar over, at han med øjeblikkelig virkning indtræder i Cardiffs trup, så snart handelen meldes officielt ud, og det ventes at ske i dag, som er sidste dag i transfervinduet.

Cardiff er også på vej med et lejemål af Leicesters walisiske landsholdsangriber Tom Lawrence.

Cardiff må heller ikke betale en årsløn på over seks millioner kroner, og det sker heller ikke i Zohore-handelen, selv om den slags lønninger ikke er unormale, selv i næstbedste britiske række.

Overgangssummen, som Kortrijk skal betale til OB er vital for den fynske klub, der allerede har hentet nogle habile navne i vinduet, og senest skrev OB med den færøske angriber Joan Simun Edmundsson, der regnes for at være en spiller med pænt potentiale.

Omvendt rejser Rasmus Falk til sommer til FCK, og Emil Larsen er ved at dampe af til USA, så der er brug for konstant overvejelse om forstærkninger.

Transfervinduet lukker ved midnatstid her mandag.

  • SportFyn

Mere om emnet

Se alle
Zohore-klubs vilde forbrug

Zohore-klubs vilde forbrug

Zohore solgt: Bliver lejet videre til Cardiff City

2
LIVE-TV: Zohore solgt - følg de sidste handler her

LIVE-TV: Zohore solgt - følg de sidste handler her