TESTKAMP: Landsholdet uden stjernerne fik fortjent uafgjort mod Sverige
HÅNDBOLD: Det danske herrelandshold spillede i aftes en flot kamp og fik uafgjort 31-31 mod Sveriges verdensstjerner en træningskamp i Farum Arena.

I slutsekunderne udlignede Christian Hjermind på straffekast. Kasper Nielsen blev dansk topscorer med otte fuldtræffere.

Der var på forhånd lagt op til en svensk revanche mod et dansk landshold uden profilerne fra Flensburg-Handewitt og den spanske liga, men et overvejende ligalandshold fik med fight og snilde tilkæmpet sig uafgjort.

I første halvleg var der intet, der tydede på dansk succes. Sverige spillede flot håndbold, mens Danmark havde opdækningsvanskeligheder.

Det var derfor helt fortjent, at Danmark var bagud 13-18 i pausen.

Men midt i anden halvleg fik Danmark kontakt, og den holdt matchen ud. 13 sekunder før tid kom Sverige foran 31-30 på et straffekast. Men svenskerne måtte ty til ulovlige midler mod Jesper Jensen i slutsekunderne, og Christian Hjermind udlignede på det efterfølgende straffekast.

Landstræner Torben Winther var naturligvis godt tilfreds med resultatet.

- Vi kørte med flere nye opstillinger mod nogle af verdens bedste spillere, men der var jo intet at tabe, og vi kæmpede os flot tilbage. Spillerne i vores store trup har alle klassen til at være med på det her niveau, og det så fint ud mod Sverige, sagde Torben Winther til DR Sporten.

De to hold mødes igen i dag i Stockholm.
  • fyens.dk