Lewis Hamilton scorer pole position i Shanghai


Lewis Hamilton scorer pole position i Shanghai

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Briten fik sin første pole position siden skiftet til Mercedes. Red Bull-kamphanerne endte langt tilbage.

Lewis Hamilton starter forrest med finske Kimi Räikkönen lige efter sig, når det kinesiske grand prix, sæsonens tredje, bliver kørt søndag.

Den britiske Formel 1-kører fra Mercedes-teamet var hurtigst i lørdagens kvalifikation i Shanghai.

Det er første gang i sin tid som Mercedes-kører, at Hamilton sikrer sig pole position. Han skiftede før denne sæson fra McLaren.

Briten har vundet løbet to gange tidligere, i 2008 og 2011.

Kimi Räikkönen kørte sin Lotus frem til næstbedste tid, mens spanieren Fernando Alonso starter som nummer tre i sin Ferrari.

Hvis nogle havde håbet på drama i kvalifikationen mellem Red Bull-teamkammeraterne Sebastian Vettel og Mark Webber, så må de vente mindst frem til søndagens løb.

Mark Webber klarede sig slet ikke videre til den tredje og sidste kvalifikationsrunde, da han havde problemer med bilen.

Australieren havde 14.-bedste tid, men måtte efterlade bilen ved banen, da der ikke var nok benzin til at køre tilbage i pit.

Den internationale motorsportsunion (FIA) slog hårdt ned på den manøvre, så Mark Webber blev senere dømt til at indtage den dårligste startplacering.

Han indleder derfor søndagens løb som nummer 22.

De seneste tre års verdensmester, Vettel, måtte nøjes med niendepladsen.

Ved det seneste grand prix i Malaysia ignorerede Sebastian Vettel en teamordre om ikke at forcere, og i stedet overhalede han Mark Webber i en farlig manøvre mod slutningen af løbet og vandt foran australieren.

Det har Webber haft svært ved at håndtere trods alskens forsøg på diplomati fra Red Bull-teamet.

Sebastian Vettel har heller ikke gjort klimaet varmere mellem de to, efter at han for nylig sagde, at han ikke ville undskylde sin handling, hvilket han ellers oprindeligt havde gjort.

Lewis Hamilton scorer pole position i Shanghai

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce