Letterne mere og mere svære


Letterne mere og mere svære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar

LETTERNES UAFGJORTE kamp forleden i Porto mod tyskerne var ingen tung overraskelse. Naturligvis på det berømte papir, men ikke i realiteternes moderne fodboldverden, for tyskerne har længe haft problemer med at skabe spillet mod de nye og små fodbold-nationer, der år for år presser sig mere og mere ind i det dyre selskab.

Tyskerne har flere gange været tæt på ydmygelser mod færingerne og islændingene, der på ren kampkraft og vilje har modstået det fysiske, men fantasiløse, tyske pres. Og Letland viste allerede i kvalifikationen styrke ved at slå tyrkerne ud af toer-kampen.

ALLEREDE FOR små 10 år siden kunne fynske tilhængere stifte bekendtskab med Estlands bud på spillet, da Flora Tallinn var flittige i tjenesten mod OB i UEFA Cup'en. Der var flere estere, som senere fik karriere i Vesten. Målmand Matt Poom til Derby, angriberne Indres Zelinski og Andres Oper havnede i AaB og backen Urmas Rooba røg til FC Midtjylland og Fc København.

OG DA OB her i efteråret trak endnu et Tallinn-hold,TVMK, var modstanden straks større end for de små 10 år siden. TVMK lod sig først knægte i slutfasen i returkampen, og en angriber som Smirnov med det fjerlette antrit kunne gå direkte ind på ethvert Superliga-hold i den rette taktik. Kigger man endnu længere frem, kan balterne, Letland, Estland og Litauen, være endnu mere snert på dansk og tysk standard. Det er udelukkende et spørgsmål om organisation og yderligere økonomisk fremgang. Det samme gælder for Hviderusland. Og ikke mindst for Ukraine, der allerede vist sin styrke med Dynamo Kiev som frontfigur på klubbasis.

NÅR SUSET FRA Portugal en dag er slut, så venter der i efterårets VM-kvalifikation en række nationer, der i hvert fald er vilde i varmen. Vi regnede Tyrkiet for den værste modstander i den forlængst lodtrukne gruppe, men pludselig ser Grækenland ud som en giftig modstander, og dertil kommer ambitiøse Ukraine. Samt mystiske udflugter til Georgien, Albanien og Kasahkstan.

UANSET HVORDAN det gik Letland i aftes mod Holland, så har Verpakovskis og kompagni igen dokumenteret den basale sandhed, at der ingen lette kampe er tilbage i international fodbold. Det har Morten Olsen påstået i flere år, og nu får han - mere eller mindre - mere og mere ret.

Niels Abildtrup er sportsredaktør

Letterne mere og mere svære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce