Lavrentiev: Jeg kommer igen


Lavrentiev: Jeg kommer igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFSKED: OIK-forwarden Dimitri Lavrentiev skifter til russisk ishockey
ISHOCKEY: I går tog Dimitri Lavrentiev toget til Sverige. Senere på ugen tager han til Rusland, hvor en ny hockeytilværelse venter i klubben Khimik Voskresensk.

- Jeg skal køre i tog i femenhalv time. På den tur vil jeg sidde og tænke på de fem år, jeg har været i OIK. På alt det gode og alt det dårlige. Jeg tror, turen kommer til at føles 10 timer lang, sagde Lavrentiev i går morges, da han var i Odense Isstadion for at sige et sidste farvel.

Den russiske klub, hvor Dimtri Lavrentievs far, Vladimir, er assistenttræner, havde efter afslutningen af den forgangne sæson OIK'eren til prøvetræning.

- De ville gerne have mig på holdet, men jeg sagde til dem, at jeg har kontrakt med Odense. Senere ringede de og spurgte, om jeg var bange for at komme til Rusland, siger Lavrentiev.

Han overlod det til de to klubber at finde ud af, om han kunne købes fri af kontrakten med OIK, der ellers løb et år endnu. Og det er så gået i orden nu.

- Det er en fantastisk mulighed for mig. Jeg kommer til at spille på eliteholdet i verdens næstbedste liga, siger 27-årige Lavrentiev.

Khimik Voskresensk rykkede sidste år op i den russiske Superliga og blev nummer 10 af de 14 hold, der er med i rækken.

- I år er målet at holdet skal blandt de otte, der kommer i slutspillet, siger Lavrentiev.

Dobbelt statsborger

Han er opvokset i Sverige, hvortil hans russiske far kom som spiller og fik sidste år svensk statsborgerskab, men han har dog bevaret dobbelt statsborgerskab, så han kan regnes som russisk spiller i klubben, der kommer fra Voskresensk, en by med godt 80.000 indbyggere, der ligger en times kørsel fra Moskva, hvor Lavrentiev skal bo.

- Jeg er spændt på at komme til Rusland, det er 13 år siden, jeg var i Moskva sidst, siger Dimitri Lavrentiev.

- De ville gerne tegne en treårig kontrakt med mig, men jeg har kun skrevet kontrakt for et år. Mest fordi jeg skal finde ud af, om det er sagen for mig at bo i Rusland, siger forwarden.

- Jeg kommer ikke til at tjene ret mange flere penge end i Odense - i hvert fald ikke til at begynde med. Men det vigtigste for mig er også den store sportslige udfordring, siger eks-OIK'eren, der ikke lægger skjul på, at det var en svær beslutning for ham.

- I Odense har jeg min familie. Det er alle spillerne på OIK-holdet. Jeg var ved at få tårer i øjnene, da jeg begyndte at tænke på, at jeg skulle sige farvel til alle sammen.

- Uden de spillere, jeg har spillet sammen med i de fem år i OIK, havde jeg aldrig nået det niveau, der nu gør, at jeg kan komme til at spille i Rusland, siger Lavrentiev.

- Selvfølgelig er jeg nervøs for, om jeg kan slå til spillemæssigt i så stærk en liga, men de har fortalt mig, at jeg skal fortsætte med at spille som i OIK. Jeg skal arbejde hårdt - måske endnu hårdere, arbejde defensivt og fysisk og give pokker i, om jeg scorer mål eller ej, siger han.

Dybt taknemmelig

- Jeg er dybt taknemmelig for de fem år, jeg har haft i OIK, hvor jeg har haft et godt forhold til alle, både ledelse og trænere. Specielt Mario Simioni skylder jeg tak, fordi han har givet mig selvtillid, tilføjer Lavrentiev, der synes det er en flot cadeau til OIK, at klubben som den første danske kan levere en spiller til den stærke russiske liga.

- Vi skal spille 60 kampe i grundspillet og op til 25 i slutspillet, og der bliver mange lange flyveture, siger OIK'eren, der er meget begejstret over forholdene i Khimik Voskresensk.

- De har egen bus og et hotel, der ligger 100 meter fra isstadion, hvor man altid kan overnatte, hvis man er træt efter træning eller kamp, siger han.

- Men jeg kommer til at savne Odense. Det er en fantastisk by. Jeg kommer til at savne de mange fans, som er Danmarks bedste. En ting er helt sikker:Jeg kommer tilbage til Odense engang, siger Dimitri Lavrentiev inden den lange rejse mod øst.

Lavrentiev: Jeg kommer igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce