Lars Olsen og det svære valg af back


Lars Olsen og det svære valg af back

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der gik et stille suk gennem det 10.000-tallige folk på tribunerne, da 37-årige Thomas Helveg mandag aften opdagede, at han skulle skiftes ud til fordel for norske Espen Ruud.

Helveg løb efter en kort kontakt med Lars Olsen direkte i bad og var ikke at finde i presserummet, da der bagefter skulle stilles spørgsmål og gives svar.

Helveg reagerede i går ikke på Stiftstidendes opkald på sin mobil.

Der kan jo være en helt naturlig forklaring på, at den gennemprofessionelle Helveg løb direkte i bad. Det var koldt, og der var ingen grund til at sidde og fryse på bænken, og i øvrigt kan det jo være, at Helveg havde passeret presserummet, før journalisterne kom derned og ikke havde lavet en Bruce Rioch uden om pressegribbene.

Omvendt ville hans skuffelse være ganske forståelig, fordi det med hans baggrund, alder og evner er en pille at sluge, når træneren af taktiske årsager vælger at sætte en anden på banen.

Som 37-årig ved man aldrig, hvornår det er sidste gang, at man er med i en startopstilling i Superligaen, og det er træner Lars Olsens forbandede pligt hver gang at vurdere, om det er Thomas Helveg, Espen Ruud og Jonas Troest, der bedst kan løse en given opgave.

Siden Helveg kom hjem fra det store udland er han stort set ikke blevet skiftet ud af taktiske årsager, men kun hvis det har strammet i en læg eller i et baglår, og så har der ikke været større dramatik i det.

Thomas Helveg er sammen med Lars Høgh det måske største OB-ikon i nyere tid, men det burde være lige så let at sætte ham af og på holdet som alle andre for en træner. Men det er det bare ikke.

Helveg spiller stadig store kampe for OB og er taktisk så snu, at han ofte er den bedste forsvarsspiller på holdet.

Defensivt er han lige nu langt bedre end Espen Ruud, der dog med sin ungdom, antrit og angrebsivrighed synes at have et forspring fremefter. Helveg er ofte også mere afleveringssikker og slår sin diagonalpasninger med stor automatisme, som hverken Ruud eller Troest magter det endnu.

Jonas Troests fremtid og mulighed for at komme blandt de første 11 er lige nu ikke så tydelig at få øje på, selv om han kan bruges i midterforsvaret også.

Det er en kunst for Lars Olsen at tøjle de mange førsteholds-aspiranter i den brede trup, men så længe dispositionerne fører til sejre, så er spillernes indre køter ude af stand til at glamme.

I stedet fremstår OB selv på de mindre prangende dage som mod SønderjyskE som en svært uovervindelig enhed, der kan gå hele vejen i Superligaen.

Syv gange ud af syv mulige er Lars Olsen gået kontinuitetens vej og har valgt samme 11 i startformationen - og det har givet seks sejre.

Læsere, fans, ledelser, Thomas Helveg, Espen Ruud, Jonas Troest og alle vi andre er spændte på, om træneren gør det igen på lørdag i Horsens.

Journalist Leif Rasmussen er souschef på sporten

Lars Olsen og det svære valg af back

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce