Lars Olsen: Vi har spillet for hurtigt

OB træner Lars Olsen og assistenttræner Michael Hemmingsen har grublet meget over det spil, der er blevet vist på Fionia Park, hvor tilskuertallet i snit nu er blevet opgjort til 9011 i den netop afsluttede sæson. Så højt har det ikke været siden sæsonen 2003/2004, da netop Michael Hemmingsen misbrugte et straffespark mod Esbjerg, så guldfuglene fløj fra Ådalen. Både AaB og FC Midtjylland ligger også på omkring 9000 tilskuere i snit.
Foto: Yilmaz Polat

Lars Olsen: Vi har spillet for hurtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Den interne selvransagelse efter at have knoklet sig til en knapt så flatterende fjerdeplads går videre i OB.

Cheftræner Lars Olsen har noteret sig, at anfører Esben Hansen og viceanfører Chris Sørensen har ytret sig om en mangel på ensretning i spilkonceptet, kritiseret de mange lange bolde til Fall og det manglende flow i spillet.

- Spillet har været noget hakkende i perioder. Der er ikke noget i vejen med lange bolde, hvis der er adresse på dem og spillerne omkring den spiller, der får bolden, er klar, siger Lars Olsen.

- AaB slog bolden langt 30 gange mod os, og det gik da udmærket for dem. Det handler mest om at søge de rigtige områder omkring den, der får bolden.

Lars Olsen mener, at den hakkende rytme mest skyldes, at spillerne bliver for hektiske.

- Vi får ikke ro, og så begynder vi at spille hurtigere, end vi magter. Til træning laver vi altså ikke andet end at træne pasningsspillet, men det kan da godt være, at vi skal til at kigge på løbemønstrene igen. Men jeg er ikke tilhænger af maskinfodbold, hvor spillerne skal løbe nogle bestemte steder hen. Kreativitet opfatter jeg som noget, der betyder, at spillerne selv skal finde løsninger, mener Lars Olsen.

- Men der skal altid være i hvert fald to andre, end ham der har bolden, som bevæger sig og flytter sig væk fra døde vinkler. Når fløjene står derude, så må de bevæge sig væk, hvis de er lukket ned af en back, tilføjer Olsen.

Tilfældet Andreasen

- Der har da været situationer, hvor Hans Henrik Andreasen er løbet for tidligt frem ad banen, og så mangler han som spilstation, når bolden skal spilles videre op, fordi Esben Hansen bliver tilbage, analyserer træneren.

Lars Olsen erkender, at han nøjagtig som AaB i øvrigt hiver alle mand med hjem til modstandernes hjørnespark.

- Det koster lidt, hvis vi får fat i bolden, men det er måden at dække alle zoner af på. I efteråret spillede vi med mandsopdækning, men gik væk fra det for at kunne dække feltet.

- Mangler I en kreativ midtbanespiller?

- En kreativ midtbanespiller er i min verden en spiller, der, når han får bolden, dribler uden om to modstandere. Det er typer som Timm eller Bolaños, men vi skal hele tiden veje op mod, hvad det koster os den anden vej, og skal vi så pludselig kun spille med tre midtbanespillere?

- Hans Henrik Andreasen er den hårdtarbejdende type, der ikke dribler uden om to-tre mand, men det kunne da være rart alt efter modstanderen at have en anden mulighed.

- Vi fik lidt en ekstra mulighed, da Bolaños begyndte at lyse op, men Timm har jo været skadet hele tiden. Men midt i en sæson kan vi jo ikke bare købe en anden, men må så rette holdet ind efter det faktum. Og da Bolaños kom med, blev andre skadet, men det hører jo med til gamet, tilføjer cheftræneren.

- Vi kan jo ikke spille eks. 4-3-3, hvis vi ikke har spillerne til det. Vi kan ikke købe ind til systemet som Morten Olsen, der finder spillerne på landsholdet, der passer til hans system, analyserer Lars Olsen.

OB spiller træningskamp den 26. juni i Haarby mod Randers og den 30. juni i Skagen mod de danske mestre fra AaB, inden det går løs i Intertoto-runden mod Lisburn, Turku eller MyPa den 5./6. juli.

Lars Olsen: Vi har spillet for hurtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce