Landstræner mærker Islands glæde efter EM-kvalifikation


Landstræner mærker Islands glæde efter EM-kvalifikation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svenske Lars Lagerbäck mener, at det er ekstra specielt at føre Island til en stor slutrunde.

Det er kæmpestort for Island, at den lille nation søndag aften sikrede kvalifikationen til EM i fodbold, som bliver landets første slutrunde for A-landshold nogensinde.

Det er der bred enighed om, efter at Island med 0-0 hjemme mod Kasakhstan sikrede mindst en andenplads i EM-kvalifikationsgruppe A.

- Det var en stor præstation at få Sverige med til store turneringer, men det er ekstra specielt at føre Island til EM i 2016.

- Jeg er meget stolt af holdet, og jeg kan fornemme, hvor stolt og glad nationen er, siger Islands landstræner, svenske Lars Lagerbäck.

Han har ført sit hold til 19 point i otte kampe i EM-kvalifikationen, så holdet har sikret kvalifikationen med to kampe tilbage at spille.

Samtidig sætter den 67-årige svensker, der var landstræner for Sverige fra 2000-09, tingene i perspektiv.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er en nationalhelt. Folk som Nelson Mandela og Martin Luther King er helte, jeg er bare fodboldtræner.

- Vi har en god gruppe af spillere, som fortjener at komme med til EM, siger Lars Lagerbäck, der har trænet Island siden 2011.

Islands anfører, Aron Gunnarsson, blev udvist kort før tid i 0-0-opgøret mod Kasakhstan.

Det kan dog ikke spolere hans glæde og stolthed over at have været med til at skrive et stykke islandsk fodboldhistorie.

- Det er ufatteligt, jeg er i chok. Vi har arbejdet så hårdt for at nå hertil.

- Vi er det første islandske hold, der kvalificerer sig til en slutrunde. Da jeg begyndte at spille fodbold, drømte jeg end ikke om, at det kunne ske, siger Aron Gunnarsson.

Landstræner mærker Islands glæde efter EM-kvalifikation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce