Landsholdet hører fortiden til

Thomas Helveg har adskillige gange oplevet, at pressen blev boykottet under hans tid i italiensk fodbold. - Dernede blev det dog kaldt karantæne, siger den 37-årige OB-back.
Foto: Kim Rune

Landsholdet hører fortiden til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

37-årige Thomas Helveg kalder sig selv oldboys-spiller i forhold til en ny chance på Morten Olsens mandskab

FODBOLD: I OB kalder man i eget kampskrift norske Espen Ruud en af de stærkeste offensive backs i Norden.

Alligevel er 37-årige Thomas Helveg fast parkeret på pladsen i OB, der er tophold i Superligaen og dermed interessant for DBU's bedste landshold.

Ganske vist er Helveg officielt stoppet på landsholdet og skulle have haft afskeds-blomster mod Spanien, men det blev udskudt på grund af flyulykken i Madrids lufthavn.

Siden er Lars Jacobsen og Kasper Bøgelund sendt ud med skader, og Martin Albrechtsen i West Bromwich har Morten Olsen ikke skævet til, siden Albrechtsen læste spillet forkert mod Bosnien for mange år siden.

Derfor fandt Stiftstidende det relevant at spørge, om Thomas Helweg er rede til et comeback den 11. oktober mod Malta, men blev hurtigt fejet af med bemærkningen:

- Landsholdet vil jeg slet ikke tale om. Men jeg vil gerne snakke om OB, jeg er jo oldboys-spiller, sagde han bestemt.

Men hele samtalen sluttede dog med bemærkningen:

- Landsholdet hører fortiden til.

OB er lige nu og her, og Helveg sprudler af selvsikkerhed.

- I sidste sæson ville en kamp mod SønderjyskE med sikkerhed få et negativt udfald. Lige når det skulle blive rigtig sjovt, så knækkede filmen for os.

- Uden at forklejne SønderjyskE eller andre hold, så er det nu, vi kan skabe stor afstand til eksempelvis AaB, mener Helveg.

- Vi skal vise, at vi vil det her og, at holdet og truppen er præget af sult, og sende et signal til de andre hold i ligaen. Som det er nu, så vinder vi vore hjemmekampe, scorer flere mål og skaber flere chancer end i sidste sæson.

Spildprocent for høj

- Vores fejlprocent på de helt åbne chancer er endda alt for høj. Det har vi kunnet tillade os, men der vil komme kampe, hvor ting vil være mere besværligt, så vi måske kun skaber et par chancer. Derfor skal vi stadig blive skarpere, mener eks-landsholdanføreren.

- SønderjyskE vil være sulten på en anden måde. De har ikke så meget at tabe. Talkombinationer er ikke afgørende. Spiller de med fem på midtbanen, skal vi sørge for også at være kompakte, og det vil skabe plads andre steder på banen.

"Pressen i karantæne"

Og så runder vi alligevel landsholdet igen, fordi Helveg i sine mange år i italiensk fodbold hos Milan, Inter og Udinese har oplevet, hvordan klubberne reagerede over for pressen.

- Jeg har oplevet det mange gange. Enkelte spillere kunne nægte at tale med pressen eller en bestemt reporter. Eller det kunne være en klub, der kollektivt lukkede ned. Dernede kaldte man det at sætte pressen i karantæne. Det kunne være to uger eller en måned, og man kan selvfølgelig altid diskutere, om det er klubberne, der bestemmer, hvad der skal skrives, fortæller Helveg.

- Jeg skal ikke vurdere timingen i, hvad landsholdet gjorde i Lissabon, men jeg kan godt sætte mig ind i spillernes reaktion. De har måske haft brug for en pause, selv om det også har ærgret mange spillere, at de ikke kunne komme ud og høre reaktionerne fra omverdenen. Men overskuddet var så ikke til stede, og selv om det stadig er en del af spillernes arbejde, så har alle lov til at sige nej, men det er nyt, at hele holdet gør det.

Helveg peger også på, at mediecirkus-møllen er blevet voldsom.

- I vores række kan spillere interviewes både før, under og efter kampe. Det var helt udelukket i serie A i Italien.

Tyve år efter debuten

Selv om superliga-sæsonen er purung, så har Helveg et personligt mål.

- Det er med til at skærpe min sult, at jeg kan få mine første guldmedaljer med OB. Da jeg debuterede i mesterskabsæsonen i 1989, spillede jeg kun to kampe, og fik derfor ikke medalje. Det kunne være sjovt at få dem med.

Det vil i givet fald ske 20 år efter!

tv

TV 2 Sport kl. 18.55

Landsholdet hører fortiden til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce