Lance Armstrong satte trumf på


Lance Armstrong satte trumf på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ENKELTSTART: Amerikaneren knuste alle igen, mens Ivan Basso mistede sin andenplads
CYKLING: Lance Armstrong vandt enkeltstarten omkring Becancon med 1,01 minut foran Jan Ullrich. Team CSC's Ivan Basso kæmpede med næb og kløer for sin andenplads i den samlede stilling, men måtte give fortabt mod en stærk Andreas Klöden, der sneg sig foran CSC's italiener, der nu er nummer tre.

Den næstsidste etape af dette års Tour de France blev som forventet en amerikansk magtdemonstration, der manede enhver tvivl om den samlede sejr eftertrykkeligt i jorden. I det forudsete opgør mellem Armstrong og Ullrich var der aldrig tvivl om udfaldet, hvor amerikaneren allerede efter 18 kilometer var 46 sekunder foran Ullrich, og det var et forspring, der aldrig kom i fare. Armstrong kom ind i tiden 1.06,49 timer.

CSC's Ivan Basso formåede ikke at forsvare sin andenplads, og havde det som ventet svært i kampen mod uret. Italieneren, som aldrig har haft enkeltstart som livret, fulgte godt med favoritterne i starten, men som etapen skred frem, tabte han tid til både Andreas Klöden og Jan Ullrich. Basso sluttede enkeltstarten som nummer seks, men kommer efter al sandsynlighed stadig på podiet, når Touren slutter i Paris i dag. Basso var 2,50 minutter efter Armstrong, men mere vigtigt også 1,23 minutter efter Klöden, der dermed kom foran Basso i det samlede klassement.

CSC markerede sig flot på etapen og endte overraskende med hele tre ryttere i top 10. Holdet bød på glimrende kørsel af både Bobby Julich og Jens Voigt, der blev nummer seks og syv.

Stor lettelse

Der var stor tilfredshed og lettelse hos Team CSC. For selv om holdets italienske stjerne Ivan Basso mistede den samlede andenplads til Andreas Klöden, kørte han et flot soloridt og kan nu se frem til at bestige podiet i Paris.

Så CSC-chefen Bjarne Riis, der har hentet Basso til det danske cykelhold, fordi han ser en fremtidig Tour-vinder i ham, var en særdeles tilfreds mand i målområdet i Becancon.

- Det er meget tilfredsstillende og en fantastisk dag, sagde den tidligere Tour-vinder.

- Vi skal være glade og fejre holdet og Ivan. Vi fokuserer på det positive i, at Ivan kører sådan en fantastisk enkeltstart. Det er utroligt flot. At Klöden kører hurtigere, skal vi ikke være kede af, sagde Bjarne Riis, der var både imponeret og overrasket over sin italienske superrytter.

- Jeg er overrasket over, at Ivan kan køre meget over forventning. Alle kunne se, at han så utroligt flot ud med en fantastisk position på cyklen. Jeg er meget lettet, for godt nok mistede Ivan andenpladsen, som han havde fortjent at slutte på, men det er stadig en stor lettelse for mig, sagde Bjarne Riis.

Basso med nerver

Ivan Basso var lidt nervøs inden direkte kamp mod uret, men efter præstationen, der rakte til sjettepladsen, var italieneren en glad mand.

- Jeg er meget tilfreds med min præstation, selv om jeg selvfølgelig er skuffet over at miste andenpladsen. Men Klöden kørte altså utroligt stærkt, og jeg er glad for, at jeg kørte så god en enkeltstart. Jeg tabte altså kun med 1,49 til Jan Ullrich, og det er altså ikke ret meget, sagde Basso, der i forberedelserne til Touren har brugt lang tid på at forbedre enkeltstarten, som ikke tidligere har været italienerens foretrukne disciplin.

Stor tilfredshed

Og i sidste ende var Basso særdeles tilfreds med årets Tour de France.

- Jeg har vist, at jeg kørte stærkt, når jeg har siddet alene med Lance Armstrong. Og jeg ved, at Bjarne Riis og holdet er glade for min præstation, sagde Ivan Basso.

I dag skal han på podiet i Paris.

Lance Armstrong satte trumf på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce