Læserbrev: Tilbage til fremtiden


Læserbrev: Tilbage til fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FS-stævnet: Fysikken fylder for meget, og potentialet udnyttes ikke. Spillets rødder bør genfindes, og teknologien skal opprioriteres.

 Stiftstidendes traditions-stævne lokker hvert år øens mange fodboldsjæle til julekomsammen i Bolbro, når der fløjtes op til fire dages spænding i Odense Idrætshal. Således også i år hvor vi indtil videre har været vidner til en masse talentfulde børn og unges udfoldelser på de to halgulve. Stævnet er uden sammenligning det mest prestigefyldte, og betragtes qua sit navn og traditioner som værende Fyns største på alle områder.


Som mangeårig træner, leder og menig tilskuer ved stævnet begræder jeg dog den udvikling, som indefodbolden har været igennem.
Tidligere tiders tekniske og taktiske kompetencer, er efterhånden ved at blive overtaget af løbeevner og fysik. Stiftstidende har for flere år siden bidraget til denne kedelige udvikling, ved blindt at følge FBU’s nye regler, som blandt andet har fjernet manden over midten hos størsteparten af årgangene, samt åbnet for et langt mere voldsomt spil, med hårde tacklinger, farlige sammenstød og konsekvensløse bolde udover banden.
Den udvikling har efter min mening ødelagt traditionerne ved spillet, som tilgodeså de lidt finere spilleres spidskompetencer – som vi tilskuere har nydt i så mange år.


Samtidig burde der kigges på strukturen, som i sin nuværende form er uheldig.
Alt for mange gode hold bliver frasorteret i de nervepirrende cup-kampe på førstedagen, hvorfor det ikke nødvendigvis er de bedste hold man ser på finaledagen. Der skal blot en uheldig lodtrækning eller en enkelt forkert aktion til, så er alle favoritdrømme spoleret på de fatale fire minutter.
Igen savner jeg det gamle system, hvor alle indledende dage blev afsluttet med en præ-finalerunde, hvor de uheldige fik endnu en chance via opsamlingsspillet, mens de lidt dygtigere fik muligheden for at spille sig til en fordelagtig seedning.


Mit ønske for fremtidens indefodbold i helhed – og for Stiftstidendes stævne i særdeleshed – vil være, at de ansvarlige kombinerer spillets oprindelse og traditioner, med nutidens mange muligheder.
Lad os først og fremmest finde tilbage til de oprindelige regler og den gamle struktur og dernæst kigge objektivt på det enorme potentiale, som Fyens Stiftstidende og det bagvedliggende mediehus har for at videreudvikle det årlige stævne.


Hvorfor ikke udnytte de tekniske muligheder, som vor tid rummer?
Det ville jo være oplagt at benytte Idrætshallens mange informationsskærme endnu mere, så der kunne køre løbende resultater og stillinger fra igangværende puljer, samt videotransmission fra begge haller, direkte til det spisende folk i cafeteriet.
Eller kampe fra Hal 2 direkte på storskærm til tilskuerne i Hal1.
Eller klublogo og startopstillinger som rulletekster på storskærmene.
Eller interviews med spillere og ledere, som blev vist på de mange infoskærme. Eller, eller, eller!
Mulighederne er enorme, med tanke på den historie og det navn som stævnet har, sammenholdt med de teknologiske muligheder og mediehusets mange dygtige folk. Det må være muligt at finde bemanding til den ekstra indsats – måske endog ligefrem en mulighed for bladets praktikanter?


Lad os komme tilbage til fremtiden, men samtidig huske at holde fast i de virkelige værdier – spillet, strukturen og reglerne. Væk med fysikken og tilbage til den fine publikumsvenlige teknik.

Af Henrik Brandt Rasmussen, ungdomsformand i B1909

Læserbrev: Tilbage til fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce