Laen vil bevare selvrespekten


Laen vil bevare selvrespekten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EM: Landsholdets unge GOG-kæmpe tør slet ikke drømme om en OL-billet

HÅNDBOLD: Den lange mand fra Overgade i Odense kender de barske konditioner, når herre-landsholdet på torsdag indleder EM-slutrunden i Slovenien.

Øverste mål for Danmark er en OL-billet, men vejen med de duftende røde roser fra Athen er brolagt med giftigt stikkende tidsler.

- Vi er jo i gruppe med Portugal, Spanien og Kroatien, og det hele forudsætter jo, at vi mindst slår Portugal og dermed er blandt de tre hold, som ryger til anden runde. Men vores modgruppe er uhyggelig stærk med Rusland, Sverige, Ukraine og Schweiz, siger Torsten Laen.

- Det vil sige, at vi kan risikere at skulle møde Kroatien, Spanien, Sverige, Rusland og Schweiz i en seks-holds gruppe, og kun de to første hold går i semifinalen.

En tredje- eller en fjerdeplads i anden runde ville normalt være pænt i det selskab, så man skulle spille om femte- eller syvendepladsen.

- Men problemet i forhold til OL er jo, at vi skal blive det bedste hold af dem, som ikke i forvejen har kvalificeret sig til OL. Og da den anden halvdel rummer flere bløde hold, kan sådan et hold, der ikke er OL-kvalificeret, nemt risikere at havne over os, selv om vi slutter eksempelvis nummer seks, siger Laen.

- Så det er hårde odds, og derfor handler det for os først og fremmest om at spille en god turnering, som peger fremad. Og der er jo både EM-placeringer og kvalifikation til VM at spille for. OL er bare et del-mål.

Laens fest i Sverige

Torsten Laen var med for to år siden, hvor danskerne slog igennem ved EM i Sverige med en bronzemedalje. Men året efter var forventningerne pisket op, og holdet floppede ved VM i Portugal.

- Jeg fornemmer, at timingen nu er fin. Hvor vi før VM spillede træningskampene på allerhøjeste niveau, og derefter blev taget på sengen i Portugal af en falsk tryghedsfornemmelse, så er vi blevet lidt klogere nu.

- For det første er vi blevet et år ældre og klogere, og for det andet ved vi nu, hvad der skal lægges til i forhold til træningskampene for at begå sig. Og det ekstra niveau er vi klar til at præstere under EM.

Torsten Laen havde i starten af sæsonen svært ved at finde den fandenivoldske form, som prægede den tidligere Aarup-spiller i forrige sæson, hvor han både styrede forsvar, tordnede frem i kontraspillet og var en stærk streg - for GOG.

Men der var formfremgang i de seneste uger i GOG-kampene.

- I gruppen er vi oppe mod verdensmesteren Kroatien og VM's nummer fire, Spanien. Men landenes resultater svinger enormt fra turnering til turnering i EM. Eksempelvis var Kroatien slet ikke med i EM i Sverige, men året efter blev de verdensmester.

- Dér, hvor vi under EM vil blive allermest kloge på os selv, det bliver, når vi kommer under mest pres. Ikke fysisk og taktisk, for dér kan vi stå distancen. Men jeg tror, det er rent psykologisk, at vi skal forbedre os i forhold til VM.

- Når modstanderne for alvor går efter sejren, så kan man kun overleve, hvis holdspillet fungerer. Dér er det en fordel, at Klavs Bruun er hevet ind som spilstyrer. Som manden, der sætter systemerne i gang. Det bør give større chance for, at vi bevarer roen og køligheden.

Torsten Laen har talt. Den 24-årige atlet med cirka 80 landskampe drømmer naturligvis om en olympisk billet, men i virkeligheden er målene langt mindre før afrejsen til den slovenske hovedstad Ljubljana.

Laen vil kunne se sig i spejlet efter sidste fløjt. Ydmygelsen for ét år siden i Portugal skal både viskes, løbes og kæmpes bort.

Laen vil bevare selvrespekten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce