Kvindelandstræner om Uefa-sag: Dejligt med afklaring

Lars Søndergaard og kvindelandsholdet slipper for yderligere straf efter at være udeblevet fra en VM-kvalifikationskamp mod Sverige.

Kvindelandstræner om Uefa-sag: Dejligt med afklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uefas appeludvalg har afvist en appel fra Det Svenske Fodboldforbund efter Danmarks udeblivelse fra landskamp.

Landstræner Lars Søndergaard er glad for, at det nu er blevet meldt ud, at kvindelandsholdet slipper for yderligere straf efter udeblivelsen fra en VM-kvalifikationskamp mod Sverige.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) meddeler fredag, at Uefas appeludvalg har afvist en appel fra Det Svenske Fodboldforbund.

- Det er dejligt, at der nu er afklaring, og det er dejligt, at der ikke sker mere, siger Lars Søndergaard.

- Selv om jeg ikke troede, der var noget at frygte, så har man jo alligevel været spændt, og det er dejligt, at der nu er kommet afklaring, og vi ved, hvad vi har med at gøre.

Den nytiltrådte landstræner afviser dog, at ventetiden har holdt ham vågen om natten.

- Da jeg vidste, at den endelige beslutning skulle falde i dag, så var jeg selvfølgelig spændt, men det er ikke noget, der har fyldt i ugerne op til.

- Vi har jo ikke kunne gøre noget ved det, og jeg vidste det jo godt, inden jeg skrev under med DBU, så jeg kendte den risiko, der var, siger den tidligere AaB- og Sønderjyske-træner.

Også blandt spillerne er der tilfredshed omkring, at der nu er truffet en afgørelse.

- Vi er tilfredse med dagens afgørelse, så vi nu kan kigge fremad, siger landsholdsanfører Pernille Harder i en pressemeddelelse.

- Nu handler det om at holde fokus på det sportslige, hvor vi har en stor opgave foran os. Vores mål er fortsat at spille os til VM, og det vil vi gøre alt for at indfri.

Afvisningen af appellen betyder, at Danmark taber kampen mod Sverige 0-3 og kan fortsætte i VM-kvalifikationen.

OVERBLIK: Konflikten endte med en Uefa-dom
Fredag afviste Uefas appelvalg en svensk appel i sagen om de danske fodboldkvinders udeblivelse fra en VM-kvalifikationskamp.

I november blev Danmark taberdømt 0-3 og fik en bøde på 20.000 euro på grund af afbuddet, der var en følge af en langstrakt konflikt mellem fodboldspillerne på kvindelandsholdet og herrernes U21-landshold og DBU.

Men Danmark fik lov at blive i VM-kvalifikationen, hvilket svenskerne var utilfredse med og appellerede.

Kronologisk oversigt over konflikten, der endte med afbud og dom fra Uefa:

* 6. september 2017: Landsholdsaftalen mellem DBU og Spillerforeningen for kvindelandsholdet og U21-landsholdet udløber. Parterne har forhandlet i flere måneder uden at nå en aftale. En stor knast er, hvorvidt DBU skal være arbejdsgiver for spillerne eller ej.

* 11. september: Kvindelandsholdet udebliver fra en landsholdssamling i Horsens, da en ny aftale ikke er kommet på plads. Holdet selvtræner.

* 12. september: DBU aflyser EM-revanchen mod Holland som følge af konflikten. Kampen skulle være spillet 15. september i Horsens.

* 16. september: DBU meddeler, at der er "totalt sammenbrud" i forhandlingerne. VM-kvalifikationskampen ude mod Ungarn er dermed i alvorlig fare for at blive aflyst eller blive spillet med rene amatørspillere.

* 18. september: Parterne bliver enige om en delaftale. Aftalen gælder kun kvindelandsholdets ene kamp. Spillerne haster til Ungarn og vinder 6-1 dagen efter.

* 2. oktober: DBU og Spillerforeningen er stadig ikke enige om en permanent landsholdsaftale. Parterne indgår igen en midlertidig aftale, som sikrer, at U21-landsholdet kan samles og spille to EM-kvalifikationskampe.

* 16. og 17. oktober: Kvinderne møder ikke ind i landsholdslejren og træner derfor ikke i DBU-regi. DBU meddeler, at melder spillerne sig ikke under unionens fane senest 18. oktober klokken 10, bliver den forestående VM-kvalifikationskamp mod Sverige aflyst.

* 18. oktober: DBU bekræfter, at man har meldt afbud til svenskerne, og at kampen derfor er aflyst.

* 19. oktober: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) bekræfter, VM-kvalifikationskampen mellem Sverige og Danmark er aflyst.

* 20. oktober: Spillerforeningen og DBU bliver enige om en delaftale, der sikrer, at det danske kvindelandshold i fodbold kan spille VM-kvalifikationskamp i Kroatien 24. oktober. Samtidig oplyser parterne, at de fortsatte forhandlinger vil blive assisteret af mæglere fra Den Internationale Spillerforening (Fifpro) og Uefa.

* 24. oktober: Uefa åbner en disciplinærsag mod Danmark for at udeblive fra kampen mod Sverige.

* 16. november: Sagen bliver taget op i Uefas disciplinærudvalg, som kommer frem til, at Danmark skal straffes med at tabe kampen 0-3 og en bøde på 20.000 euro. Derudover kan der komme krav om kompensation til Det Svenske Fodboldforbund for aflysningen af den udsolgte kamp. Hvis Danmark begår en lignende forseelse inden for de næste fire år, bliver straffen en udelukkelse fra Uefas landsholdsturneringer.

12. december: Det Svenske Fodboldforbund appellerer Uefa-dommen til Danmark. Svenskerne mener, Danmark bør smides ud af VM-kvalifikationen.

2. februar 2018: Uefas appeludvalg meddeler, at det har afvist den svenske appel. Dermed står dommen på et 0-3-nederlag og bøden på 20.000 euro ved magt.

Kvindelandstræner om Uefa-sag: Dejligt med afklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce