Kvindelandshold håber på høje krav fra ny landstræner

Lars Søndergaard blev mandag præsenteret som ny cheftræner for det danske kvindelandshold.

Kvindelandshold håber på høje krav fra ny landstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbagevendte Simone Boye håber, at Lars Søndergaard vil tage høje krav med ind på kvindelandsholdet.

Den nye kvindelandstræner i fodbold, Lars Søndergaard, har aldrig trænet kvinder før, men han har solid erfaring fra højeste niveau i både ind- og udland.

Netop den erfaring skal gerne resultere i høje krav i det nye job. Det håber i hvert fald forsvarsspilleren Simone Boye, som er tilbage efter en længere skadespause.

- Jeg kender ikke rigtig Lars, men jeg vil da gå ud fra, at han kan tage en masse med fra Superligaen og kan måske stille nogle høje krav til omgivelserne og måden, tingene skal foregå på, som jeg tror, bliver rigtig fedt, siger Simone Boye.

Netop det med at kunne stille høje krav til omgivelserne er også et aspekt, som har vægtet højt hos Dansk Boldspil-Union (DBU), da valget faldt på den tidligere AaB-træner.

- Han har erfaring, stor erfaring - både internationalt og fra eliteniveau som cheftræner - og er vant til at håndtere stab og presse og kan fodbold, siger Lene Terp, talentchef for pige- og kvindefodbold i DBU, som har været med i ansættelsesforløbet.

I dansk fodbold er der tradition for, at man gerne vil spille offensiv og underholdende fodbold, og den linje skal Lars Søndergaard fortsætte.

- Han kender dansk fodbold og den danske stil, og det er også den, vi gerne vil praktisere på kvindelandsholdet. Det betyder også, at vi gerne vil spille lidt fremadrettet, og vi vil også gerne have bolden, siger Lene Terp.

Den filosofi har den nye træner intet problem med at skulle følge.

- Jeg vil stadig gerne have, at vi skal være spilstyrende. Og jeg vil gerne have, at vi kan komme til at spille endnu hurtigere. For i kvalifikationen ser vi også hold, som stiller sig lidt længere tilbage og lukker ned. Det kræver tempo, siger Søndergaard.

Til januar rejser han med holdet til USA på træningstur, hvor der også venter en testkamp mod de amerikanske verdensmestre.

Kvindelandshold håber på høje krav fra ny landstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce