Kun svenskere er i spil som ny dansk ishockeylandstræner


Kun svenskere er i spil som ny dansk ishockeylandstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ishockeylederne kigger mod Sverige for at finde næste landstræner. Derfor er guldtræner Mario Simioni uaktuel.

Guldtræneren Mario Simioni er ledig på markedet, men det bliver ikke ham, der skal afløse Per Bäckman på posten som dansk ishockeylandstræner efter VM-slutrunden i maj.

Hos Danmarks Ishockey Union (DIU) lægger man nemlig ikke skjul på, at man skal en tur over Øresund for at finde den kommende chef.

- Vi kigger mod Sverige, og det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi har gode erfaringer med svenskere, siger unionens direktør Enver Hansen.

- Spillerne har også en præference for svenskere. Sverige er en af verdens bedste hockeynationer, de har en spillestil og nogle systemer, vi er fortrolige med, og som vores spillere passer bedre ind i end den nordamerikanske eller finske tradition.

Den profil passer ikke på canadiskfødte Mario Simioni, der har vundet sine 11 medaljer som klubtræner i Danmark med en kraftfuld nordamerikansk spillestil.

- Udgangspunktet for os er, at det er den svenske stil og personlighed, vi går efter. Vi lytter også meget til spillerne, og mange af dem har prøvet mange forskellige trænerprofiler, siger Enver Hansen.

Eksperimentet med canadiske Mike Sirant i årene 2006-08 var ingen succes, mens DIU ramte rigtigt med svenskerne Jim Brithén, Mikael Lundström og senest Per Bäckman.

Derfor vil man forsøge at gentage succesen, når den nye landstræner skal udpeges efter VM.

- Vi har en foreløbig liste, og lige nu er der kun svenske navne på den liste. Den kan dog godt blive udvidet, og vi udelukker ikke andre nationaliteter, siger Enver Hansen.

Den kommende VM-slutrunde i Stockholm bliver Per Bäckmans sidste i spidsen for det danske landshold. Han har haft jobbet siden 2008 med VM-kvartfinalen i Tyskland for tre år siden som største bedrift.

Kun svenskere er i spil som ny dansk ishockeylandstræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce