Kulturminister tror fortsat på dansk OL

Foto: PolFoto

Kulturminister tror fortsat på dansk OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man kan ikke undgå andet end at blive imponeret over de penge og den indsats, som kineserne har lagt i Beijings OL-værtsskab. Enorme stadionbyggerier er gennemført, infrastrukturen er blevet forbedret kraftigt, og en kæmpehær af frivillige er med til at få tingene til at glide og til at få byens gæster til at føle sig velkomne.

Det er de færreste byer - hvis nogen overhovedet - der vil kunne matche disse leges budgetter og dimensioner. Og dermed ser det umiddelbart endnu sværere ud at realisere den danske drøm om et OL i København en gang i fremtiden.

Svært at komme efter Beijing
Men kulturminister Brian Mikkelsen giver ikke op så let. Han mener ikke, at man kan bruge Beijing som målestok for fremtiden.

- Kina er ikke en normal OL-vært, og derfor kan man ikke sammenligne. Jeg tror ikke, at man nogen andre steder vil se en nation, der er så committed til det her som kineserne, og hvor man har en ledelse, der er villig til at sætte så meget ind for at fremstå som en succes udadtil. Den internationale olympiske komité har da også signaleret, at det her ikke standarden for et OL, og selv for London bliver det svært at komme efter det her, siger Mikkelsen, der hellere vil bruge Athen, hvor legene blev afholdt for fire år siden, som sammenligningsgrundlag.

- Det er et land, der i størrelse minder langt mere om Danmark, men vi er bedre til logistik og infrastruktur. Derfor bør vi også kunne løse opgaven med at afholde et idrætsarrangement i den størrelse, siger Mikkelsen.

Fire kandidater til 2016
Mens det allerede er afgjort, at London skal være vært for OL i 2012, er fire byer fortsat inde i billedet til arrangementet fire år senere. Afgørelsen, der skal træffes i København på den internationale olympiske komités næste kongres i maj, står mellem Rio de Janeiro, Chicago, Tokyo og Madrid. Alle sammen byer, der er langt større end København med sine godt en million indbyggere. Heller ikke det skræmmer kulturministeren.

- Det er ikke nødvendigvis byens størrelse, der bliver afgørende. Jeg har for eksempel været i Rio, og her har de slet ikke den infrastruktur og logistik, som vi har. Så hvis de kan få det, kan vi også, siger Mikkelsen, som ikke vil give et bud på, hvornår det tidligst kan lykkes at realisere den danske OL-drøm.

Må vise vi kan håndtere OL
- Næste mulige tidspunkt er jo 2020, men det afhænger af, hvor mange internationale mesterskaber, det lykkes at trække til Danmark. Vi er nødt til gennem de internationale specialforbund at vise, at vi kan magte store sportsbegivenheder for at sandsynliggøre for omverdenen, at vi også kan håndtere et OL.

Brian Mikkelsen bakkes op af Venstres kulturborgmester i København, Pia Allerslev, der i forbindelse med åbningen gav udtryk for, at hun vil have sat gang i ansøgningsprocessen frem mod OL i 2020. Overborgmester Ritt Bjerregaard fra Socialdemokraterne har derimod givet udtryk for, at Danmark er for lille et land til at magte så stor en begivenhed.

Kulturministeren vender i øvrigt tilbage til Beijing igen torsdag. Han forlod den kinesiske hovedstad lørdag efter at have deltaget i åbningen, men vendte dagen efter tilbage til Danmark. Nu flyver han så igen til Kina og bliver der, til legene er overstået.

Kulturminister tror fortsat på dansk OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce