Kronprinsen enig i omstridt IOC-benådning


Kronprinsen enig i omstridt IOC-benådning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprins Frederik forsvarer IOC's beslutning om at lukke den korruptionsdømte Kun-Hee Lee ind i varmen, efter at han er blevet benådet af Sydkoreas præsident.

Det nyvalgte danske medlem af den internationale olympiske komité (IOC), kronprins Frederik, forsvarer IOC's bestyrelses beslutning om at lade den kontroversielle sydkoreaner Kun-Hee Lee genindtræde som medlem.

- Kun-Hee Lee har fået den samme sanktion som andre IOC-medlemmer, der efter lignende sager også er blevet benådet i deres hjemland.

- Og IOC holder altså godt øje med alle de sager, der er af den slags, siger kronprins Frederik til Ekstra Bladet.

Kun-Hee Lee har været væk fra den olympiske familie i halvandet år, efter at han ved retsinstanser i hjemlandet blev idømt en rekordstor bøde og betinget fængsel i tre måneder.

Sydkoreaneren blev dømt for skattesvindel og ulovlig aktiehandel til omkring en halv milliard kroner, men Kun-Hee Lee er nu blevet benådet af Sydkoreas præsident.

- Det er svært for IOC at gøre andet, når Kun-Hee Lee er benådet af præsidenten i sit hjemland. For dermed er han jo frikendt i de sager, han var dømt i.

- Men han har fået en løftet pegefinger af IOC, og han må ikke være medlem af noget udvalg i fem år, siger kronprins Frederik.

Den danske kronprins er ankommet til Vancouver i Canada for at følge vinter-OL. Her vil han forsøge at komme i udvalg, der har med ungdommens idrætsdyrkelse at gøre.

- Men de nye IOC-medlemmers udvalgsposter fordeles først på sessionens sidste dag, når den øvrige dagsorden er overstået. Så jeg ved endnu ikke, hvor jeg kan få en plads, siger kronprins Frederik.

Kronprinsen enig i omstridt IOC-benådning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce