Kronprinsen bliver protektor for fynsk VM-festival

Kronprins Frederik og triatleten Michelle Vesterby har testet VM-ruterne til multisport-festivalen 2018 og giver highfive. De er godkendte. Foto: Sport Event Fyn

Kronprinsen bliver protektor for fynsk VM-festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når den fynske multisport-festival ruller over Fyn i juli 2018, bliver det med kongeligt islæt, når Kronprins Frederik går forrest som protektor for begivenheden.

Triatlon: Fyn bliver i juli 2018 omdannet til et inferno af sportsbegivenheder, når multisport-festivalen åbner op for fem forskellige VM discipliner, amatørløb og prominente navne i spidsen. Sidste stjernekast fra arrangørerne er Kronprins Frederik, der som protektor bliver frontfigur på den store sportsbegivenhed.

Kronprinsen har selv gennemført både triatlon og ironman og kender meget til det, atleterne skal igennem.

- Når kronprinsen vælger at være en del af festivalen, er det en klar blåstempling af projektet. Det giver enorm værdi nationalt set, fordi der sker en samhørighed og forståelse mellem kronprinsen og atleterne, fordi de har været gennem det samme, forklarer forretningsudvikler ved Sport Event Fyn Jakob Staun.

Festivitassen er en sammensmeltning af fem forskellige VM-discipliner - triatlon, cross triatlon, duatlon, aquatlon og aquabike og skal foregå i Svendborg, Odense og Middelfart. Arrangørerne forventer over 5000 deltagere fordelt i forskellige niveauer og distancer. Øverst er verdenseliten, der blandt andet tæller triatleten Michelle Vesterby, mens der også er mindre motionsdistancer til andre, der har lyst til at prøve sig af på VM-ruterne. Der er netop åbnet for tilmeldingen til "open group", som er en kategori til de, der ikke har stor erfaring med VM-disciplinerne, men alligevel har lyst til at kaste sig i ud i de fynske bakker og bølger.

- Open Group er et forsøg på at lave en festival, hvor alle kan være med. Man behøver ikke bare at kigge på atleterne, man kan rent faktisk selv prøve sig af på de rigtige VM-ruter, selvom man ikke har trænet i årevis. Det giver forhåbentlig en aktiv og dynamisk festival, siger Jakob Staun.

Med internationale briller får kronprinsen også en afgørende rolle i forhold til promovering af hele projektet.

- Kronprinsen er medlem af den olympiske komité, og han er kendt i udlandet, så vi håber, det trækker udenlandske deltagere til, og vi vil gerne vise, at vi kan stable noget stort på benene i Danmark, siger Jakob Staun.

Festivalen bliver afholdt fra den 6.-14. juli 2018.

Kronprinsen bliver protektor for fynsk VM-festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce