Kronprins med dagsorden og isbrydere

Foto: PolFoto

Kronprins med dagsorden og isbrydere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som en anden Barack Obama er kronprins Frederik taget til udlandet på valgturné. Den danske tronarving vil næste år i København vælges ind i den internationale olympiske komité (IOC), og dem, der skal vælge ham, er i disse dage samlet ved OL i Beijing, så her er kronprinsen selvfølgelig også til stede.

Kronprins Frederik er ikke blevet belønnet med de samme talegaver som Barack Obama, men siddende ved et cafébord på en lille plads mellem midlertidige containerbygninger og under Coca-Cola-parasoller leverede han en ganske fornuftig præstation. Han havde medbragt et par små sedler med æselører, hvor han med sort kuglepen havde griflet nogle talepunkter ned, og han fik leveret et budskab om, hvorfor han vil være en del af IOC.

- Sport har eksempelvis stor betydning med hensyn til at bekæmpe overvægt blandt børn og unge. Børn skal have sporten ind via leg, men senere er koblingen til OL vital. De unge skal fange interessen ved at se rollemodeller på tv. Måske bliver de selv rollemodeller senere, og så kan succesen gentages gang på gang, sagde kronprins Frederik om baggrunden for sit engagement i idrætspolitik.

Han pegede selv på, at spillerne på det danske håndboldlandshold i 70'erne var deciderede helte for ham og var med til at vække hans interesse for sport og idræt.
Selv om kongehuset er indbegrebet af konservatisme, så vil kronprinsen se sig selv som en fornyer, hvis han bliver valgt ind.

- OL er afhængig af tv og de andre medier for at fastholde interessen hos alle dem, der ikke er så priviligerede som os og er til stede til legene. Gennemsnitsseeren til OL på tv er på min alder. Selvom jeg betragter mig som ung, så skal vi have fat i dem, der er endnu yngre. Derfor skal der ske en løbende udskiftning og opdatering af programmet ved OL, og BMX, der er med i år, ser jeg eksempelvis som noget ungdommeligt og spændende, der egner sig godt til tv, lød udmeldingen fra den kommende regent.

Men hvis han skal have held til at få noget gennemført, så kræver det, at han bliver valgt. Og skal han vælges, så skal lobbyarbejdet fungere, og der skal arbejdes på de indre linjer for at skaffe opbakning blandt de stemmeberettigede. Men kronprins Frederik er ikke en udfarende type.

Da han søndag overværede basketballkampen mellem USA og Kina, sad han lige bag USA's præsident, George W. Bush, men set med valgkampsbriller var det mere interessant, at Frederik lige til venstre for sig havde Henry Kissinger. Den tidligere amerikanske udenrigsminister er æresmedlem af IOC, så det ville være oplagt at trykke ham på næven.

- Jeg er ikke typen, der henvender mig på den måde. Jeg viste mig selv frem på sessionen i de tre dage op til OL, og søndag nød jeg bare at være del af en fantastisk kamp, sagde Frederik og fik opbakning af sin hustru.
- En basketballkamp er ikke lige tidspunktet for sådan noget, kom det fra kronprinsessen.

Når kronprins Frederik nu ikke er typen, der river fat i folk, som de passerer, så er det godt for ham, at han i skikkelse af Niels Nygaard, formand for Danmarks Idræts-Forbund,(DIF), og Kai Holm, tidligere DIF-formand og nuværende IOC-medlem, har to personer, der kan gøre det "beskidte" arbejde for ham i Beijing.

De ved begge, hvordan man netværker - ellers var ingen af dem nogensinde blevet valgt som formand for DIF, hvor man skal finde opbakning fra 58 forskellige specialforbund.

- Man kan godt kalde os isbrydere. Kai og jeg bruger vores evner til at få kronprinsen introduceret, og når først forbindelsen er skabt, så er kronprinsen rigtig god i samtalerne og får knyttet nogle gode kontakter, siger Niels Nygaard, som har været en vigtig sparringspartner for kronprins Frederik, lige siden denne annoncerede sit kandidatur til IOC.
Citat
- Sport har eksempelvis stor betydning med hensyn til at bekæmpe overvægt blandt børn og unge. Børn skal have sporten ind via leg, men senere er koblingen til OL vital.

Kronprins med dagsorden og isbrydere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce