Kronprins Frederik deltog mandag aften ved den officielle åbning af IOC-sessionen i Beijing, og valgkampen for at få en plads i komitéen er i gang.
Kronprins Frederiks kamp for at blive valgt ind i den internationale olympiske komité (IOC) gik ind i en ny fase, da han mandag deltog ved åbningen af den 120. IOC-session i Beijing. Han er kommet på arbejde med at trykke hænder på kryds og tværs. Om chancen for at blive valgt ved kongressen i 2009 siger kronprinsen til Ekstra Bladet.

- Det må De næsten spørge til rundt i lokalet her. Man er her jo i et diplomatisk ærinde, og så er det alligevel tydeligt, at mange af de herrer og damer, man møder her, er vant til at begå sig på denne vis. Så det kan være vanskeligt at vurdere, siger han og beskriver den omgangsform, der præger samlingen:

- I hvert fald er det diplomatiets kunst, man skal mestre. Men selvfølgelig lægger man ikke skjul på, at man er kandidat. Ud over det så kan man jo spørge sig selv om, hvad de næste dage mon bringer - det ved jeg faktisk ikke, og jeg har ingen tjekliste over, hvad der skal nås, siger han til Ekstra Bladet.

Mere om emnet

Se alle
Kronprins må forsvare sig imod kritiske spørgsmål

Kronprins må forsvare sig imod kritiske spørgsmål

Kronprinsen valgt ind i IOC

Kronprinsen valgt ind i IOC

Rogge genvalgt som IOC-præsident

Rogge genvalgt som IOC-præsident