Kroatien sejrede over tamme tyskere

Kroaterne viste vilje og vandt over Tyskland
Foto: AP/POLFOTO

Kroatien sejrede over tamme tyskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kroatien vandt overraskende 2-1 over Tyskland i dramatisk kamp i EM-gruppe B.

Tyskland blev torsdag aften taget på sengen af et angrebsivrigt kroatisk mandskab, der vandt fortjent 2-1.

Darijo Srna udnyttede en gevaldig blunder i det tyske forsvar, hvor Per Mertesacker tøvede med at stige til vejrs og heade væk, mens Marcell Jansen var for passiv ved bageste stolpe.

Kroaterne trak sig ikke tilbage, som man kunne have frygtet, men fortsatte ufortrødent med at angribe tyskerne over begge flanker.

Det gav endnu en gang bonus, da et indlæg blev snittet på stolpen af Philip Lahm, og endnu en gang var det en kroat, som var hurtigst i feltet til at samle op. Denne gang scorede Niko Krancjar uden chance for Jens Lehmann i målet.

Lukas Podolski reducerede i slutfasen, hvor Bayern-München-angriberen endnu en gang viste uhyre stor koldblodighed i feltet.

Koldblodighed manglede tilgengæld Bastian Schweinsteiger, der som hævnakt i slutminutterne skubbede en kroat omkuld og korrekt fik det røde kort.

Kroatien står nu med meget gode muligheder for at gå videre til kvarfinalerne og kan allerede senere i aften nå målet, hvis Østrig og Polen spiller uafgjort, eller Østrig vinder.

Fortjent

Tyskerne hang gevaldigt med mulerne efter nederlaget, og dommen var klar i den tyske lejr.

- Det var et fortjent nederlag til os. Vi er selvfølgelig skuffede. Men vi var ikke det samme mandskab, der vandt over Polen, sagde landtræner Joachim Löw efter kampen.

På forhånd var tyskerne ellers udråbt til favoritter, ikke blot imod Kroatien, men til at gå hele vejen i EM-slutrunden. Men her til aften var rollerne byttet helt om, og favoritværdigheden fik et mindre hak i tuden med det noget overraskende nederlag. Forklaringen var såre simpel ifølge den skuffede tyske landstræner.

- Vi kom aldrig rigtig i gang, og vi havde heller ikke præcision i vores afleveringer. De trak sig tilbage efter deres første mål, og vi formåede ikke at sætte dem under alvorligt pres. I stedet spillede vi med for mange lange bolde, og det var alt for let for dem at dæmme op for, sagde Löw.

Kroatien sejrede over tamme tyskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce