Kosovo-tvist får IOC til at bede forbund om at udelukke Spanien

Kosovoske atleter fik forbud mod at deltage under deres eget flag under VM i karate i Madrid tidligere på måneden. Her er det italienske Angelo Crescenzo (til højre), der fejrer sin sejr over japanske Naoto Sago.

Kosovo-tvist får IOC til at bede forbund om at udelukke Spanien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spanien skal ikke tildeles store sportskonkurrencer, før landet stopper med at diskriminere Kosovo, mener IOC.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har angiveligt opfordret internationale sportsforbund til ikke at tildele Spanien store konkurrencer, før atleter fra Kosovo kan deltage uden at blive diskrimineret.

Advarslen kommer, efter at kosovoske atleter fik forbud mod at deltage under deres eget flag under VM i karate i Madrid tidligere på måneden.

Nyheden blev offentliggjort mandag på insidethegames.biz, der specialiserer sig i nyheder inden for OL, Commonwealth Games og de paralympiske lege.

Kosovo, der næsten udelukkende er beboet af etniske albanere, løsrev sig fra Serbien i 2008 og er officielt anerkendt af flere end 110 lande verden over.

Under VM i karate i Madrid besluttede Spanien ikke at anerkende Kosovo. Det skete af frygt for, at det kunne forstærke separatisternes ambitioner i de spanske regioner Baskerlandet og Catalonien.

Kosovos Olympiske Komité har været medlem af IOC siden 2014.

- Hvis ikke den spanske regering er i stand til at sikre, at ikke blot Kosovo, men også alle andre atleter kan konkurrere, så bør vi advare alle internationale sportsforbund mod at holde konkurrencer der (i Spanien), indtil dette er løst, siger IOC's vicegeneraldirektør, Pere Miró, til insidethegames.biz.

Atleterne fra Kosovo, der deltog i turneringen i Madrid, havde landets karateforbunds initialer - Federata e Karatesë e Kosovës (FKK) - på ryggen.

Imens blev initialerne for World Karate Federation (WKF) vist ud for atleternes navne på resultattavler og skærme inde i arenaen.

Kosovo-tvist får IOC til at bede forbund om at udelukke Spanien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce