Kort om OL


Kort om OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dream Team vil vinde verdens hjerter
USA får ikke løst sit anstrengte forhold til dele af Mellemøsten ved at sende et højprofileret basketballhold til OL i Beijing. Men hvis det amerikanske stjernemandskab med forrygende spil kan charmere sig til nye venner, ville det være helt perfekt, lyder det fra amerikansk hold.
- Jeg tror, at dette hold vil kunne vinde hjerter, som man så det i 1992. I USA anerkender vi, at vort land på grund af vores udenrigspolitik ikke ligefrem er alles favorit. Men amerikanerne vil gerne vise, at vi stadig er interessante, og OL går ud på at vise det bedste, man har, frem, siger Deborah Hick, der er public diplomacy officer ved den amerikanske ambassade i Danmark.
Ved OL i 1992 var det amerikanske basketball-landshold anført af NBA-stjerner som Michael Jordan, Charles Barkley og Earvin 'Magic' Johnson ekstremt populært. Holdet endte triumftoget ved OL i Barcelona med at vinde guld.

–– –– –– ––

Lindsay Davenport knæskadet
Den tidligere OL-guldvinder i tennis Lindsay Davenport har trukket sig fra kvindernes singleturnering i OL på grund af den knæskade, der også fik hende til at trække sig fra Wimbledon i sidste måned. Set med danske øjne får det umiddelbart ingen betydning under OL, da Caroline Wozniacki ikke stod til at møde amerikaneren. 32-årige Davenport stiller stadig op i double, hvor hendes makker er Liezel Huber.

–– –– –– ––

Aserbajdsjans kvindelige hockeyhold ønsker Spanien udelukket
Aserbajdsjans kvindelige hockeyhold kommer ikke med til OL, slår den internationale sportsdomstol, CAS, fast. Landet har i alt indgivet tre klager til CAS, fordi Spanien har haft to dopingtilfælde inden OL, og Aserbajdsjan mener derfor, at landet bør udelukkes. En udelukkelse havde betydet, at Aserbajdsjan kom med til OL. CAS har afvist sagen, da den ene dopingsag blev droppet, og den anden ikke mundede ud i sanktioner.

–– –– –– ––

Flere brag i vente når bokseturneringen starter
Der bliver drama fra start, når de olympiske bokseturneringer går i gang. Den amerikanske verdensmester i fluevægt, Rau'shee Warren, møder sin titelforgænger Lee Ok-Sung fra Korea i et brag af en første runde, mens verdensmesteren i fjervægt, russiske Albert Selimov, skal ud i en gengivelse af sidste års World Championship-finale og møder ukrainske Vasyl Lomachenko. Bokseturneringen er ikke omfattet af seedninger, og derfor kan de store kanoner møde hinanden allerede fra start. Der bliver også mindre brag fra begyndelse af i letweltervægt og mellemvægt.

Kort om OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce