Kongen knyttede næven


Kongen knyttede næven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SEJR: Lance Armstrong vandt dramatisk 15. etape og tog den gule førertrøje
CYKLING: Lance Arm-strong vandt 15. etape af Tour de France fra Valréas til Villard-de-Lans, da en lille gruppe med de største favoritter kom samlet til mål. CSC's Ivan Basso blev nummer to efter et nyt spurtnederlag til den stærke amerikaner.

Det betød, at Lance Armstrong overtog den gule førertrøje, mens Ivan Basso kom op på andenpladsen. Jan Ull-rich blev nummer tre på etapen - efterfulgt af sin holdkammerat Andreas Klöden.

Som på de to første bjerg-etaper vovede Rabobanks Michael Rasmussen sig ud på et stort togt. Med halvanden time kørt af etapen slap han med i et større udbrud, som fik lov til at køre væk af US Postal. Efterhånden som gruppen passerede bjergtoppene, blev der færre og færre i udbruddet, og til sidst var kun Richard Virenque og Michael Rasmussen tilbage.

Det var ventet, at løbets favoritter ville spare lidt på kræfterne til dagens frygtede bjergenkeltstart op af Alpe D'Huez, og derfor var det en reel mulighed, at Rasmussen og Virenque ville få et så stort forspring, at de kunne komme alene til mål.

Men Jan Ullrich ville det anderledes, og meget overraskende satte han et angreb ind på etapens hårdeste stigning, og han fik et mindre forspring til gruppen med Armstrong og Basso.

Arbejdede sammen

Det tvang US Postal og Team CSC til at indlede en heftig forfølgelse, og det resulterede i, at afstanden op til Rasmussen og Virenque blev mindsket kraftigt, og de to blev hentet med 30 kilometer igen.

Begge ryttere blev dog hængende i favoritgruppen helt ind til de sidste kilometer, og Michael Rasmussen sluttede på en flot syvendeplads.

På de sidste meter op mod målstregen var kun Armstrong, Basso, Ullrich og Klöden med helt fremme. Ivan Basso åbnede spurten, men Lance Armstrong havde mere i benene og sikrede sig sin anden etapesejr ud over holdtidskørslen.

Og Armstrong var glad.

- Der er altid noget særligt ved at vinde en spurt, sagde amerikaneren, da han var blevet iklædt dén gule førertrøje, som han kender så godt.

- Johan Bruyneel (sportsdirektør hos US Postal, red.) skreg i øresneglen, at jeg skulle køre for at vinde etapen på grund af bonussekunderne. Og jeg har jo stadig kun et minut og 25 sekunders forspring, så hvert sekund tæller, forklarede Lance Armstrong.

Farvel til gult

Thomas Voeckler kørte for sidste dag i den gule førertrøje, som han erobrede på femte etape. Voeckler blev sat tidligt på etapen, og han kom ind langt efter de forreste.

Nu bliver der med spæn-ding set frem til dagens enkeltstart op til Alpe D'Huez.

Fra start går det bare op og op, og det er mange år siden, der har været sådan en etape i Tour de France. Derfor er det også meget svært at spå om, hvordan udviklingen vil blive.

- Jeg har heldigvis fordel af, at starte sidst og efter Ivan Basso. Jeg kan derfor drage stor nytte af, at kende de andre rytteres tider, sagde Lance Armstrong, inden han forlod målområdet med sine gule trøje.

Kongen knyttede næven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce