Kong Rehakles i hopla

Grækernes træner Otto Rehhagel elsker stadig at hundse rundt med spillerne ude på græsset.
Foto: yilmaz polat

Kong Rehakles i hopla

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grækenlands mestertræner er glad for sit ægteskab og sin frisure

FODBOLD: Han er Europamester i fodbold, og verdensmester i at få floskler til at klinge som nytænkning.

Grækenlands træner Otto Rehhagel er landet i Salzburg, og over 150 pressefolk noterede og optog den aldrende herres sætninger, som dybest set var en gentagelse af ytringerne fra 2004 i Portugal.

Det var dengang, at grækerne slog den favoriserede værtsnation i både åbningskampen og finalen, så de fleste kommentatorer og eksperter blev nærmest lammet i analyserne.

- Det hele handler om, at man optimerer ens holds styrker, så langt som modstanderen tillader det, og omvendt minimerer modstanderens styrker, og inden for de rammer prøver man så at score flere mål end modstanderen. Alt andet er overflødig snak, messede Rehhagel på pressekonferencen i det simrende varme konferencetelt i Mozart-byen, hvor selv den berømte komponist aldrig mødte sligt et presseopbud.

Ros til svenskerne

Otto Rehhagel, der er et barn af Ruhr-distriktet, muntrede sig med at rose svenskerne kraftigt.

- Jeg så svenskerne allerede i 1958, da Pele scorede mod dem i VM-finalen. Dengang var Gre-No-Li-trioen fremragende, og de blev alle solgt til italienske storklubber. Også i dag har svenskerne mange fremragende spillere, ikke mindst i angrebet, sagde Rehhagel, der efter en sløv start tydeligvis nød at drille reporterne med blandingen af bluff, snik-snak og små sandheder.

For Rehhagel er stadig kejser i Grækenland og kan tillade sig alt.

- Nu har jeg været græsk landstræner i syv år, og det er verdensrekord, lød Rehhagels svar, da en tysk reporter spurgte om hans ambitioner for denne turnering.

En østrigsk reporter fik dette svar, da han spurgte til grækernes form og træningstilstand.

- Jeg føler mig godt tilpas og sund og har været gift i 43 år med Frau Beate. Hvad kan jeg ønske mig mere?, svarede Rehhagel, mens de fleste i salen kiggede desorienteret på hinanden.

- Men vigtigt er kun, hvad der sker inde på grønsværen, Og da Grækenland kun har 13 millioner indbyggere har det vigtigste for mig været at få alle 23 spillere til at holde sig sunde op til slutrunden. Der har kun været lidt tvivl om Karagounis, men han er klar, og så har målmanden haft lidt ondt i tommeltotten, men det er småting, sagde Rehhagel, der et par gange docerede:

- Ved alle store turneringer er det lande som Spanien, Frankrig og Italien, der når langt, sammen med et par andre store nationer, og så er der altid et par outsidere, som kan komme langt under meget gunstige omstændigheder.

- Vi grækere skal have alle mand klar, så skal taktikken ramme plet, alle skal præstere på højeste niveau på dagen, og så skal vi have medgang på banen. Kampene i vore dage bliver afgjort på splitsekunder og inden for få centimeter.

- Det har vi allerede set i de første kamp. hvem havde forudset, at østrigerne gav et unødigt straffespark væk efter kun fire minutter og tabte mod kroaterne på det mål, spurgte Rehhagel, der ofte har udtalt, at han nyder at opholde sig i det græske klima - godt væk fra den tyske boulevardpresse.

- Det er derfor, jeg stadig har min frisure fuldstændig intakt, har Rehhagel udtalt.

Og til sidst diverterede trænerræven over alle ræve med disse sætninger:

- Der bliver spurgt, om vi er specielt gode på dødbolde? Alle ved, at standardsituationer er vigtige i fodbold, og alle forbereder sig på dem. Men uden fejl blev der ikke scoret mål i fodbold.

- Det er svært at overrumple modstanderne i dag, fordi alt er kortlagt. Men hvis ikke spillerne lavede fejl, kunne man spille kampene pr. computer, og det er der jo heller ingen, der ønsker sig, sagde Rehhagel, hvis yndlings-sætning altid er:

- Der er kun én sandhed om fodbold. Der Ball muss ins Tor. Der er kun én sandhed om fodbold. Bolden skal i mål.

Otto Rehhagel satte igen det høje hår på plads, rejste sig og sagde farvel.

Kong Rehakles i hopla

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce