Kommentar: Rid videre på bølgen

Stine Jørgensen, Sandra Toft og de øvrige danske landsholdsspillere skal for alt i verden forsøge at holde skruen i vandet, når det fredag aften gælder mødet med de forsvarende OL-guldvindere fra Rusland. Det handler om at komme til en 1/8-finale med masser af selvtillid. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Kommentar: Rid videre på bølgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil give de danske håndboldkvinder et kæmpe boost, hvis de fredag slår mægtige Rusland og henter den fjerde sejr på stribe, så selvom Danmark allerede er sikker på at komme videre ved slutrunden, skal alle kræfter mobiliseres.

For et stykke tid siden fik jeg en lang snak med landsholdsanfører Stine Jørgensen.

Hun fortalte med stolthed i stemmen om sidste års EM-slutrunde i Sverige, hvor hun og holdkammeraterne bare blev bedre og bedre. Alle kendte deres roller, og alle vidste lige præcis, hvad der blev forventet af dem.

Det samme kan være under opsejling ved den igangværende VM-slutrunde i Tyskland, hvor Danmark fredag aften lukker det indledende gruppespil ned med en finale mod Rusland.

I tyske Oldenburg har vi nemlig også set et danske hold, som er vokset i de seneste kampe efter det indledende nederlag til Montenegro. Japan og Tunesien blev spillet baglæns ud af banen, men det var rå fight tilsat individuelle præstationer på et højt niveau, som betød, at også Brasilien måtte slippe taget til sidst.

Tre i træk. Det giver selvtillid og en klar fornemmelse af, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Det bliver selvsagt noget af en udfordring mod Rusland, der var skræmmende gode i sine første tre kampe, men så til gengæld tog sig noget af en slapper i onsdagens kamp mod Japan og heldigt vandt med et enkelt mål.

Og et russisk landshold spiller ikke to dårlige kampe i træk. Det vil være uværdigt. Det skal træner Trefilov nok få fortalt sine spillere, så Danmark skal helt sikkert ramme dagen for at vinde.

Vinder Rusland, bliver Danmark treer i gruppen. Det betyder, at Stine Jørgensen & Co. i 1/8-finalen skal op mod nummer to fra gruppe D.

Vinder Danmark, er førstepladsen hjemme, og så gælder det nummer fire fra gruppe D, mens en uafgjort kamp mod russerne vil sende Danmark og på syv point - og så bliver det til en samlet andenplads i gruppen og et møde med treeren fra gruppe D.

Og hvem er så nummer to, tre og fire fra gruppe D?

Det afgøres fredag aften. Kina og Cameroun er helt som ventet sat af, så de tyske VM-værter, Serbien, Sydkorea og Holland er alle sikre på at komme videre til en 1/8-finale. Nu skal placeringerne bare findes.

Ét af disse fire lande - Tyskland, Serbien, Sydkorea og Holland - får Danmark altså fornøjelsen af i en knald eller fald-kamp.

Hit med Sydkorea

Og hvem vil vi så helst møde?

Buddet herfra må lyde på Sydkorea. Så er det bare indover med en omgang syv mod seks-spil, som viste sig ekstrem effektivt forleden mod Japan. Sydkoreas spillestil er nemlig lidt den samme.

Der er umiddelbart heller ingen grund til at ryste i bukserne over udsigten til et møde med Tyskland, der godt nok er på hjemmebane, men så stærkt ser holdet altså heller ikke.

Til gengæld har Serbien overrasket, og så har Holland bare et godt hold under ledelse af Helle Thomsen, men alt det er vi meget klogere på fredag ved 22-tiden.

I første omgang handler det om at ride videre på bølgen.. 

Kommentar: Rid videre på bølgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce