Nicki Pedersen ville ikke give australsk rival hånden
SPEEDWAY: Det var synligt for alle på tv-skærmen efter tredje heat af det tjekkiske Grand Prix lørdag aften: Den fynske verdensmester Nicki Pedersen nægtede at trykke den fremstrakte hånd fra sin værste rival i VM-serien, australske Jason Crump.

- Jason har meget med skulderklap og håndtryk i ryttergården. Det gider jeg ikke, når vi kører speedway. Et vink må være nok, siger Nicki Pedersen, der dog havde en ekswtra grund til den kolde skulder til Crump. Under Grand Prixet fortalte en af de andre kørere, Rune Holta, nemlig den fynske verdensmester, at Jason Crump og polske Tomasz Gollob havde forsøgt at samle andre kørere til en fælles, taktisk kamp mod urørlige Nicki Pedersen.

- Det er noget svineri - mafiametoder, rasede Nicki Pedersen umiddelbart efter Grand Prix-sejren.

I går var raseriet dæmpet lidt, og til dels erstattet af skadefro:

- Jeg kørte heldigvis bare fra dem, lød det således fra Nicki Pedersen.

Det virker nærmest som om, Nicki Pedersen trives bedst i livets storme. Lige nu er fynboen også oppe mod maveproblemer, som kræver en stor undersøgelse på Århus Kommunehospital i næste uge - og måske endog operation. I aftes kørte han i Polen, tirsdag i Sverige, onsdag i Holsted og fredag ved DM i Outrup.

- Jeg tager ét løb og én udfordring af gangen, siger Nicki Pedersen.

Fynske Hans Andersen kom på toppen, da han i semifinalen fandt den rigtige cykel. Og Andersen var efter Grand Prixet særdeles tilfreds med sin andenplads - som han i øvrigt var ved at sætte over styr, da han var tæt på at miste kontrollen over sin maskine i en skarp placeringskamp med Nicki Pedersen i finaleheatet.

Jason Crump sagde efter Grand Prixet:

- Jeg glæder mig til resten af kampen med Nicki Pedersen om VM-trofæet. Men som Nicki og Hans kørte i finalen i aften, var de umulige at slå.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Men holder idyllen?

Men holder idyllen?