Knockout-kongen i tovene


Knockout-kongen i tovene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TALTUD: Danny Williams fra Sydlondon slog Mike Tyson ud i Kentucky
BOKSNING:38-årige Mike Tyson havde i hvert fald et kontroversielt øjeblik tilbage i sin karriere.

De 17.253 forbavsede tilskuere i Louisville fik Kentucky-kyllingen galt i halsen, da den britiske opkomling Danny Williams, med en forrygende slagserie, sendte den tidligere verdensmester i gulvet to minutter og 51 sekunder inde i 4. omgang.

Og dér blev han liggende.

Blødende og detroniseret klamrede Tyson sig til ringens tove, mens hans tatoverede ansigt lyste af udmattelse og resignation.

Kampdommer Dennis Alfred begyndte - med en bekymret mine - at tælle over Tyson, der ikke viste tegn på at ville rejse sig op.

Dommeren nåede 5 og bad så Danny Williams om at bevæge sig helt tilbage i sit eget ringhjørne, før han fortsatte sin tælling over Tyson.

Men de ekstra sekunders pause hjalp ikke den slagne Iron Mike, og myten om verdens ondeste bokser sivede stille op gennem luften sammen med cigarrøg og glædesbrøl fra de ellevilde britiske fans.

Tyson var færdig og blev opgivende liggende med armene i tovene, mens bloddråberne fra en skade farvede den slagne fighters højre kind.

Danny Williams fra Brixton i det sydlige London havde leveret sensationen og sendt Tysons karriere endnu et skridt mod den uundgåelige afgrund.

Et plus til Tyson

Kampen var ellers startet lige, men med et plus til Tyson. Og i 2. omgang troede alle vist, at Tyson havde fået briten på krogen. En serie gode træffere blev sendt mod Williams' ansigt, men som en bjørn med næsen i et hvepsebo slugte han træfferne og overlevede truslen fra Tysons tunge næver.

Tyson prøvede kampen igennem at sende mange, tunge slag af sted. Han lignede en mand, der troede, at opgaven ville blive hurtigt overstået.

Men tilskuerne i Muhammad Alis hjemby måtte gang på gang se Danny Williams suge bragene fra Tysons handsker i sig for efterfølgende at slå kontra med hurtige serier, der straffede Tyson.

Og Williams viste også, at han kunne bokse præcist lige så beskidt, som selveste Tyson, der aldrig fik vist den nødvendige vildskab.

Det gjorde Williams til gengæld. Først slog han Tyson efter "break" og mistede et point. Senere sendte han en klar træffer langt under bæltestedet på Tyson, og igen skred kampdommer Dennis Alfred ind og trak et point fra briten.

Men den ellers brutale Tyson, havde allerede tabt det mentale slag, og kom aldrig tilbage i kampen.

Tavs Tyson

Tyson forlod chokeret ringen uden et ord. Efterfølgende blev han kørt på hospitalet, hvor hans skade ved højre øje blev syet med adskillige sting.

- Jeg er meget ked af det og skuffet, sagde Tyson til sin træner Freddie Roach, mens han steg ind i ambulancen.

Til gengæld var der fest i den engelske lejr.

- Folk har glemt, at det her ikke var en Mike Tyson på toppen, men en Tyson på 38. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg kunne vinde. Efter hver runde svandt hans slagstyrke bid for bid, så jeg vidste til sidst, at jeg nok skulle få ram på ham, forklarede Danny Willams efter kampen, mens Tyson-lejren forsøgte at finde forklaringer på katastrofen.

- Mike vred om på sit knæ, og det generede ham voldsomt, forklarede Tyson-manager Shelley Finkel, mens han forsøgte at holde de mest ihærdige journalister fra kroppen.

- Englænderen hang meget på Mike, og det belastede hans dårlige knæ. Da Williams blev ved med at "hænge" hele tiden, vidste jeg, det ville blive en skidt aften, lød Finkels tvivlsomme forklaring.

Men da havde de fleste vist set kendsgerningen i øjnene.

Tyson ligner en færdig mand og må slås videre med sin million-gæld uden for ringen.

Der er stadig mange åbne spørgsmål i Tysons liv, men et af dem blev i hvert fald besvaret i Louisville.

Kongen kommer ikke tilbage.

Knockout-kongen i tovene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce