Knæet har ødelagt Piils sæson


Knæet har ødelagt Piils sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFBUD:Jacob Piil havde alle muligheder for en stor sæson, men det pokkers knæ...
CYKLING: En uge som den mest angrebsivrige rytter i Tour de France er langt fra nok til at redde Jakob Piils sæson, som han havde store forventninger til. Knæskaden, der kostede flere forårsklassikere og tvang ham ud af Touren, resulterede i går også i et OL-afbud og formentlig et ditto til næste uges etapeløb Danmark Rundt.

For cykeldanmark er afbuddet til De Olympiske Lege i Athen også en bet, fordi Piils kørsel i Tourens første uge havde gjort ham til en medaljekandidat.

- Det er selvfølgelig vildt ærgerligt, for Jakob viste jo helt fantastisk kørsel i Frankrig, siger direktøren i Danmarks Cykle Union, Jesper Worre, der i stedet har indstillet Piils holdkammerat hos CSC Nicki Sørensen til det danske OL-hold.

Hvorvidt Piils afbud ændrer på taktikken til landevejsløbet omkring Athen, kan Worre endnu ikke vurdere.

- Vi kommer selvfølgelig til at mangle Piils evner, men holdet snakker først taktik, når de er kommet til Athen og har kørt på ruten.

For Jakob Piil kommer OL-afbuddet som endnu en trist oplevelse i en sæson, han havde store forventninger til, men som nu to gange er blevet ødelagt af den samme knæskade.

Den opstod på tredje etape af Paris-Nice i midten af marts og kostede dengang deltagelse i flere af de store forårsklassikere, som Piil hele vinteren havde trænet frem mod. Og på Tourens 13. etape brød den op igen på vej mod målet i Plateau de Beille i Pyrenæerne.

- Jeg er dybt, dybt skuffet. En gang er til at leve med, men at den samme skade nu også koster OL og formentlig Danmark Rundt er næsten ikke til at bære, siger Jakob Piil, der også godt kunne nævne Fyen Rundt på søndag.

Det endelige afbud til Danmark Rundt er ikke indgivet, men Piil har svært ved at forestille sig, at han allerede på onsdag skulle kunne stille til start i Aabenraa. For selv om han skulle kunne genoptage cykeltræningen i morgen, mener Piil ikke, at det vil være forsvarligt at køre turen rundt i Danmark.

- Det er nærmest en katastrofe for mig. De to løb var sammen med Touren årets store mål - specielt efter at jeg måtte aflyse flere af forårsklassikerne. Jeg havde virkelig set frem til løbene. Efter en fantastisk første uge i Frankrig så det hele ret lovende ud, men nu må jeg bare konstatere, at det ikke er mit år i år, siger en tydeligt berørt Jakob Piil fra hjemmet på Fyn.

Sammen med Nicki Sørensen, der dog først skal godkendes af Danmarks Idræts-Forbund som Piils erstatning, består det danske OL-hold af Bo Hamburger, Michael Rasmussen, Frank Høj og Lars Michaelsen.

Knæet har ødelagt Piils sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce