Knæet driller: GOG-talent på vippen til VM-slutrunde

GOG-fløjen Emil Jakobsen har haft en travl sæson og kæmper nu med en overbelastningsskade i sit venstre knæ. Skaden kan betyde, at han ikke kommer med til VM-slutrunden for U21, der begynder på tirsdag i Spanien. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix

Knæet driller: GOG-talent på vippen til VM-slutrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emil Jakobsen, venstre fløj på GOG's ligahold, kæmper med et springerknæ, og overbelastningsskaden kan ende med at holde ham ude af VM-slutrunden for U21 i Spanien, der begynder på tirsdag.

Håndbold: Søndag flyver det danske U21-landshold i håndbold til Galicien, Spanien, for at deltage i VM-slutrunden.

GOG's elegante venstre fløj, Emil Jakobsen, er reelt selvskrevet til truppen og selvfølgelig også udtaget til slutrunden. Alligevel er det slet ikke sikkert, at fløjen er med i flyet med kurs Spanien, søndag.

Emil Jakobsen kæmper nemlig med at få bugt med en overbelastningsskade i sit venstre knæ - et såkaldt springerknæ.

GOG's sundhedsstab er i tæt kontakt med U21-landsholdets ledelse, og der ventes først taget en beslutning om Emil Jakobsens eventuelle deltagelse i slutrunden kort før landsholdet tager af sted.

Fløjen er blevet 21 år, og det er Emil Jakobsens sidste mulighed for en slutrunde som U21-spiller.

- Netop fordi det er min sidste mulighed for en slutrunde som ungdomsspiller, vil jeg rigtig gerne med til Spanien. Men jeg er også realistisk. Det skal ikke være sådan, at jeg er med i Spanien og derefter ikke kan deltage i opstartsfasen til den nye sæson med GOG, fastslår Emil Jakobsen.

Efter alt at dømme vil Henrik Tilsted være klar fra starten på den nye sæson.

GOG-truppen møder ind til første træningspas efter ferien, torsdag den 18. juli.

Springerknæ
Springerknæ er en skade, som ofte rammer idrætsudøvere, der dyrker sport med mange hop, spring eller spark. Over knæskallen løber en kraftig sene, som kommer fra lårmusklen og hæfter under knæskallen på skinnebenet. Det er den sene, som bliver irriteret og beskadiget, når man lider af springerknæ.Lårmusklen og knæskalssenen strækker og bøjer knæet. Derfor bliver de brugt meget ved afsæt og landinger i aktiviteter som hop og løb. Årsagen til smerterne er en overbelastning. Overbelastningen kommer blandt andet på grund af gentagne bevægelser, der belaster knæskalssenen, og når aktivitetsniveauet overstiger knæskalssenens tolerance.

Kilde: Wikipedia

Syver på topscorerlisten

Springerknæ er en overbelastningsskade, og der har været trukket store veksler på Emil Jakobsen i GOG's sølvsæson. Ikke mindst fordi venstrefløjen Henrik Tilsted, der før sidste sæson blev hentet til GOG fra Mors-Thy Håndbold, slet ikke fik spilletid i sæsonen på grund af en alvorlig bækkenskade.

- Ja, jeg spillede meget, men jeg vil jo også gerne spille meget. Og jeg synes, trænerne var gode til at give mig pauser i løbet af sæsonen, lyder det fra Emil Jakobsen.

Smerterne i fløjens venstre knæ - under belastning som hop og retningsskift - blev specielt markante under GOG's DM-semifinalerunde mod Skjern Håndbold og DM-finalerunden mod Aalborg Håndbold.

Emil Jakobsen endte som nummer syv på ligaens topscorerliste. I 26 ligakampe blev det til i alt 133 scoringer på 182 forsøg - en scoringsprocent på 73. 44 af målene blev scoret på 54 straffekast - en scoringsprocent på 75.

VM-slutrunden begynder på tirsdag, og GOG vil under alle omstændigheder være stærkt repræsenteret. Ud over Emil Jakobsen er følgende GOG'ere nemlig udtaget: Bagspiller/fløj Mathias Gidsel, bagspiller Emil Lærke, højrefløj Frederik Bo Andersen og stregspiller Lukas Jørgensen.

Danmark er med ved slutrunden på et wildcard, efter at de rød-hvide kiksede kvalifikationen.

Knæet driller: GOG-talent på vippen til VM-slutrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce