Klokken 14.08 går det løs

Den danske delegation med blandt andre en smilende Caroline Wozniacki til venstre blev i går eftermiddag præsenteret ved et pressemøde i OL-byen i Beijing. Danmark er med i 16 af de 28 olympiske idrætsgrene.
Foto: PETER LETH-LARSEN

Klokken 14.08 går det løs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv års forberedelser kulminerer i eftermiddag, når De Olympiske Lege åbner i Beijing. Danmark håber på syv-otte medaljer.

For syv siden blev Beijing tildelt De Olympiske Lege 2008.

Lige siden har både kineserne og deltagerne talt ned til dagen i dag, som de minutiøst har forberedt - og glædet - sig til.

I dag, den 8.8.2008 kl. 20.08 - det vil sige kl. 14.08 dansk tid, går det så endelig løs.

OL-feberen har haft tag i kineserne længe, men den slår først for alvor ud i dag, når 10.000 deltagere gør åbningshøjtideligheden til verdens største show i nogle timer.

Det bliver formentlig det største og mest spektakulære OL nogen sinde. Det skal kineserne nok sørge for.

Ikke siden i Berlin i 1936 er et så stort statsligt propaganda-apparat stablet på benene for at gøre dette til den perfekte begivenhed i det perfekte land.

Set med kinesiske øjne.

84 danske sportsfolk er med i Kina, og det vil være en succes, hvis de vinder syv-otte medaljer, forsikrer de danske idrætsledere.

For fire år siden i Athen fik Danmark otte medaljer - de to af guld - og for otte år siden i Sydney blev det til seks medaljer - også med to af guld.

Avisens store satsning

Stiftstidende dækker OL massivt med et dagligt tillæg til og med mandag den 25. august.

Vi har slået os sammen med JydskeVestkysten og har derfor tre medarbejdere i Bei-jing. De vil hver dag rapportere om højdepunkter på og uden for OL-arenaerne,

Og ja, det handler mest om sport, men også om byen Bei-jing og kineserne. Vores OL-ambition er også at gøre dig klogere på en af verdens mest spændende byer. Og mest fascinerende folkefærd.

Men vi er der for sportens skyld. Lidt firkantet sagt:

Hvis vi skal vælge mellem Danmark i en håndboldfinale og et forsøg på at befri Tibet eller vælte den kinesiske regering, vælger vi håndbolden.

Læs mere fra Fyens Stiftstidendes udsendte i OL-tillægget i Fyens Stiftstidende hver dag under OL

Klokken 14.08 går det løs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce