Klinsmann skal hjælpe det tyske landshold


Klinsmann skal hjælpe det tyske landshold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Den tidligere verdens- og Europamester Jürgen Klinsmann ventes at blive en slags manager for det tyske landshold, der fortsat står uden en landstræner efter EM-fiaskoen i sidste måned.

Den pensionerede angriber Klinsmann har været en af de mest indædte kritikere af de gammeldags metoder i arbejdet omkring landsholdet, siden Rudi Völler frivilligt rømmede den varme landstrænerstol.

Nu ser det tyske fodboldforbund, DFB, ud til at have forstået budskabet fra den stadig meget vellidte tidligere landsholdsanfører, der har udtrykt stor bekymring for de tyske chancer ved VM-slutrunden på eget græs om to år.

DFB bekræftede således i går, at forbundsformand Gerhard Mayer-Vorfelder og generalsekretær Horst R. Schmidt tirsdag var i New York, hvor de i fem timer forhandlede med Klinsmann.

- Jeg er glad for, at DFB har taget imod mit tilbud om at hjælpe det tyske landshold med henblik på forberedelserne til VM 2006. Dette VM bliver den vigtigste sportsbegivenhed i Tyskland i de næste 40 år, og det er en selvfølge, at jeg hjælper DFB, uanset i hvilken funktion, skrev Klinsmann i går i en pressemeddelelse, hvor han betegnede landsholdet som sin anden familie.

Lærer Klinsmann

Den snart 40-årige Klinsmann, der er bosat i Los Angeles, har taget en uddannelse som fodboldlærer og kan ifølge nyhedsbureauet dpa også komme på tale som landstræner, hvis DFB ikke får held med at frikøbe en af de udenlandske favoritter til landstrænerposten, Morten Olsen og Guus Hiddink, fra deres kontrakter med henholdsvis DBU og PSV Eindhoven.

Klinsmann og Hiddink, der er venner, blev i sidste uge bragt på tale som det rette makkerpar til at genrejse det fallerede tyske landshold forud for VM.

Imens er en anden kandidat til landstrænerjobbet, Camerouns tyske landstræner Winfried Schäfer, ankommet til Tyskland, men foreløbig skulle DFB ikke have taget kontakt til ham.

Franz Beckenbauer, der står i spidsen for det DFB-udvalg, som skal finde den nye landstræner, har bebudet en løsning i denne uge.

Klinsmann skal hjælpe det tyske landshold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce