Klinsmann overtager det tyske landshold


Klinsmann overtager det tyske landshold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

URIASPOST:Jürgen Klinsmann har sagt ja til det utaknemmelige job at stå i spidsen for Tyskland ved hjemme-VM
FODBOLD: Jürgen Klinsmann skal være landstræner i Tyskland.

Det tyske fodboldforbund bekræfter, at det er blevet enig med Jürgen Klinsmann om, at den tidligere tyske landsholdsanfører skal være landstræner i de kommende to år.

- De finansielle forhandlinger med Jürgen Klinsmann faldt på plads i lørdags, og desuden er vi blevet enige om, at han skriver under på en toårig kontrakt, skriver det tyske fodboldforbund på sin hjemmeside.

Kontrakten vil blive underskrevet, så snart de sidste sportslige detaljer er faldet på plads. Det ventes, at en anden tidligere anfører for det tyske landshold, Oliver Bierhoff, skal fungere som manager for holdet, mens Holger Osieck skal være assistenttræner med fokus på den fysiske træning.

Med kun en toårig aftale bliver Jürgen Klinsmanns altoverskyggende opgave at skaffe Tyskland succes ved VM i 2006 på hjemmebane.

Dermed blev der ikke et job i Tyskland til Morten Olsen i denne omgang. Tyske medier har tidligere rapporteret, at Morten Olsen fik tilbudt jobbet som tysk landstræner, men med Klinsmanns ankomst kan Olsen koncentrere sig om det danske landshold.

Jürgen Klinsmann var ikke førstevalget til posten som landstræner. Jobbet var også blevet tilbud den tidligere Bayern München-træner Ottmar Hitzfeld og Grækenlands succestræner Otto Rehhagel.

Omvandrende karriere

Klinsmann har ingen trænererfaring, men som spiller har han prøvet en masse efter en karriere, der har bragt ham fra Stuttgart over Inter, Monaco, Tottenham, Bayern München og Sampdoria. Desuden spillede han hele 108 landskampe for Tyskland, hvor han scorede ikke færre end 47 mål.

I 1990 oplevede Klinsmann sin karrieres højdepunkt, da han blev verdensmester med det tyske landshold efter en finalesejr over Argentina.

Dengang hed Klinsmanns træner på landsholdet Franz Beckenbauer, og netop Beckenbauer står i spidsen for den kommission, der til sidst fandt frem til Klinsmann. Beckenbauers assistent i 1990 var Holger Osieck, som nu er udset til at være Klinsmanns assistent.

Klinsmann overtager det tyske landshold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce