Klatretur på kinesisk mur

Foto: PolFoto

Klatretur på kinesisk mur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke Alpe d'Huez, men det er tæt på. Der venter således cykelsportsfans en lækkerbisken af et landevejsløb, når cykelkonkurrencerne ved OL i Beijing skydes i gang lørdag morgen klokken 5.00 dansk tid.

For sammenligner man antallet af højdemeter, der skal bestiges, ligger 17. etape af dette års Tour de France og den olympiske rute nogenlunde lige. For hvor det gik opad i 65 kilometer undervejs på turen gennem Alperne, skal rytterne ned i lave gear på 70 kilometer af OL-strækningen, der starter inde i Beijing. Herfra er der 80 kilometer ud til Juyongguan, hvor rytterne skal gennemføre en stejl og vanskelig rundstrækning på godt 24 kilometer i alt syv gange.

Usædvanligt krævende rute
En usædvanligt krævende rute, når man sammenligner med de strækninger, der normalt køres om store mesterskaber på. Her køres der ofte på en rundstrækning rundt om den by, der nu engang er vært, og det er meget sjældent, at turen går op i højderne.

- På den afsluttende rundstrækning går det enten op eller ned. Der er ingen flade stykker, hvor man har tid til at samle sig, og det betyder, at den for mig at se er den hårdeste rute nogensinde. Selv ikke VM-ruten fra Colombia i 1995 kommer op på siden af den her, siger Jesper Worre, der er direktør i Danmarks Cykle Union og med det danske hold i Kina.

Dansk outsider
Rutens beskaffenhed betyder, at det kun er de stærkeste klatrere, der kan følge med, og her er Team CSC Saxo Bank-rytteren Chris Anker Sørensen et stærkt dansk bud på en outsider. Han har i år vundet store bjergetaper i både Dauphiné Libéré og Østrig Rundt, og han er også selv ret optimistisk omkring sine chancer.

- Jeg er rigtigt godt tilfreds med ruten. Den ligger godt til mig, og hvis alt flasker sig, så kan jeg vel køre mig i top-fem. Som det ser ud nu, får jeg nok ikke nogen større chance nogensinde for at vinde et OL, mener bjerggeden fra Hammel, der får støtte af holdkammeraten fra Team CSC Saxo Bank Nicki Sørensen og tempospecialisten Brian Vandborg.

Se favoritterne an
I den danske lejr vurderer man, at spanske Alejandro Valverde og italienske Paolo Bettini er dem, man skal holde øje med. Derfor bliver taktikken også meget et spørgsmål om at se favoritterne an og hele tiden tage bestik af situationen.

- Det er til deres fordel, hvis vi venter for længe med at angribe. Til gengæld risikerer vi, at kræfterne slipper op, hvis vi rykker for tidligt. Og vi kan ikke planlægge så meget på forhånd. Meget falder først på plads, når rytterne er ude på ruten, siger landstræner Lars Bonde, der sætter sin lid til, at man kan rotte sig sammen med lande som Holland og Luxembourg, der burde have samme interesse i at spolere de spanske og italienske planer. Og Chris Anker Sørensen er klar til at stikke, hvis den rigtige mulighed viser sig på det rigtige tidspunkt.

- Jeg skal væk fra Bettini på et tidspunkt, hvis jeg skal vinde, for jeg kan ikke slå ham i en spurt. Hollænderen Robert Gesink og brødrene Schleck fra Luxembourg har det på samme måde. Kommer jeg af sted med dem, har jeg måske en chance, vurderer Chris Anker Sørensen.

Garanti for underholdning
Uanset de danske chancer er der næsten garanti for et underholdende, afvekslende og knap så taktisk præget cykelløb, som det ellers er kutyme ved større mesterskaber.

- Der er en del ryttere med, som ikke har en chance i afslutningen, og de vil sikkert prøve at stikke på de første flade 80 kilometer for at vise flaget. Når rytterne så rammer stigningen første gang, bliver det et helt andet cykelløb. Det bliver skidespændende og seværdigt, det er jeg sikker på, siger Lars Bonde og garanterer altså, at det godt kan betale sig at stå tidligt op lørdag.
Citat
- Jeg er rigtigt godt tilfreds med ruten. Den ligger godt til mig, og hvis alt flasker sig, så kan jeg vel køre mig i top-fem. Som det ser ud nu, får jeg nok ikke nogen større chance nogensinde for at vinde et OL.
Fakta
Chris Anker Sørensen Fødselsdag: 05/09-84 Disciplin: Landevej Hold: Team CSC Saxo Bank Kælenavn: Kalle Anker Bosat i: Luxembourg Uddannelse: Studentereksamen Beskæftigelse: Professionel cykelrytter Hobby: Læsning, film Ægteskabelig status: Single Tidligere OL-deltagelse: Debutant Største resultater: Etapesejr i Dauphiné Libéré 2008, samlet 6. plads i Tyskland Rundt 2007.

Klatretur på kinesisk mur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce