Klar til semifinalen: Odense HC satte Viborg til vægs i første halvleg

Odense HC kan nu bare vente og se, hvem modstanderen i semifinalen bliver. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Klar til semifinalen: Odense HC satte Viborg til vægs i første halvleg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense HC vandt tirsdag aften ude mod Viborg HK med et forsvar, som kun lukkede syv mål ind i første halvleg. Med sejren er Odense videre til semifinalen og sikker på førstepladsen i gruppen.

Håndbold: Odense HC spillede sig tirsdag videre fra slutspillets gruppespil som nummer et, da fynboerne med stærkt forsvar og en stærk målmand slog Viborg.

Kampen begyndte med lidt målbytte, og det lod til at skulle blive en halvtæt kamp. Men efter fem minutter og Viborgs tredje scoring valgte Odense HC at skrue bissen på i forsvaret, og det er sjældent rart for holdets modstandere. Det var det heller ikke for Viborg HK, og en kombination af ineffektivitet hos de grønne, et brølstærkt Odense-forsvar og Emily Sando i buret betød, at hjemmeholdet havde mere end svært ved at score.

I den anden ende viste Odense bredden, og med Mie Højlund som spilfordeler kom mange forskellige spillere på tavlen. Viborg formåede over en lang periode fra fem minutter inde at misbruge muligheder på alverdens forskellige måder. Redninger, angrebsfejl, stolpeskud og afslutninger, der var lige ved at gå ud over sidelinjen var nogle af dem.

Faktisk gik der et helt kvarter mellem Viborgs tredje scoring og Ann Grete Nørgaards straffemål til reducering 11-4.

Kort efter fik hun samme mulighed på straffe, men denne gang fik Sando en lap på bolden, og så var der ikke flere måder tilbage at brænde på for Viborg.

Odenses angreb holdt godt tempo halvlegen ud, og så hed pausestillingen 15-7 til de fynske gæster.

Viborg HK - Odense HC 24 - 29 (7 - 15)
Ligaen, slutspil, kvinder.

Kampens gang: 2-3, 3-6, 3-9, 4-11, 5-13 (7-15) 9-18, 11-21, 15-23, 19-23, 24-29.

Mål: Viborg HK: Kristina Jørgensen 7, Carin Strömberg 4, Sanne Van Olphen 3, Ann Grete Nørgaard 2, Amalie Hansen 2, Stine Bodholt 2, Line Uno 1, Clara Høgh-Poulsen 1, Line Haugsted 1, Nikoline Lundgreen 1. Odense HC: Kathrine Heindahl 4, Maja Jakobsen 4, Freja Corht 4, Mette Tranborg 3, Mie Højlund 3, Stine Jørgensen 3, Nadia Offendal 3, Jessica Quintino 2, Trine Østergaard 1, Kamilla Kristensen 1, Suzanne Bækhøj 1.

Bedste spiller: Viborg HK: Kristina Jørgensen. Odense HC: Emily Sando.

Udvisninger: Viborg HK: 2 Odense HC: 2

Tilskuere: 1252.

Dommere: Michael Gunnar Skjøth Søegaard og Thomas Kalisz Nielsen. Præstation: Nogenlunde.

Lige akkurat ikke spændende

Anden havleg kom hurtigere i gang, og Viborg skulle denne gang kun bruge ni minutter på at score fire gange på Althea Reinhardt, som havde erstattet Sando i målet.

I angrebet lod Jan Pytlick til at have lidt overskud med den store føring i baghånden, og kun Kathrine Heindahl var tilbage fra den opstilling, som begyndte kampen.

Udskiftningerne lod til at forstyrre Odenses rytme lidt, og Viborg var gode til at omsætte Odenses tekniske fejl til mål. Hullet så dog ud til at være for stort, og halvvejs inde i anden halvleg var hjemmeholdet kun kommet to mål tættere på fynboerne siden pausen.

Men en dårlig række af angreb for Odense HC bragte Viborg så tæt på som fire mål, og så var det meste af fynboernes førstekæde hurtigt på gulvet igen.

Stine Jørgensen og de andre stjerner formåede også at stoppe blødningen, før det for alvor blev farligt, og Odense kunne køre en kampen hjem uden de store vanskeligheder til en sejr på 29-24. Med sejren kørte Odense HC også en semifinaleplads og gruppens førsteplads i hus.

Odense kan nu bruge de sidste to kampe i gruppen til at forberede sig på en semifinale mod den modsatte gruppes nummer to.

Mere end almindeligt motiveret

Efter kampen var en af banens bedste - Emily Sando - glad for at have sikret førstepladsen.

- Vi spiller rigtig godt i forsvaret i første halvleg især, og de gør det også nemmere for os i målet. Vi er aggressive, og vi giver dem ingen nemme løsninger. Nu skal vi bare fortsætte, og hvis vi kan holde det her niveau, så er der ingen, der kan slå os, sagde den norske målmand.

I den anden pulje ligner København Håndbold en vinder, mens Nykøbing og Esbjerg skal slås om andenpladsen, som giver en semifinale mod Odense. Og Emily Sando var ikke bange for at sætte navn på et hold, hun gerne vil møde.

- Nu må vi se. Vi skal bare fortsætte og tage det et skridt ad gangen, men personligt kunne jeg godt tænke mig at møde Esbjerg.

Sando spillede tirsdag selv en stor kamp, og hun indrømmede, at der efter weekendens nyheder var lidt ekstra motivation hos hende før kampen.

- Ja det var der. Motivationen var i top for mig i dag. Det handlede om at vise, hvad jeg står for, og jeg synes, det gik godt, så jeg er glad, sagde hun.

Klar til semifinalen: Odense HC satte Viborg til vægs i første halvleg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce