Klar til anden runde: Sådan! - Viktor Axelsen overvandt krisen

Viktor Axelsen har netop gjort sig klar til anden runde ved Denmark Open - en lille befrielse for eks-verdensmesteren, der var i vanskeligheder i andet sæt. Foto: Michael Bager

Klar til anden runde: Sådan! - Viktor Axelsen overvandt krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fyldt Odense Idrætshal holdt vejret midt i andet sæt af kampen mellem Viktor Axelsen og japanske Sakai, da den fynske badminton-darling var bagud med 13-18. Men fem japanske fejl på stribe vendte opgøret. Dansker-drama venter torsdag.

Badminton: Viktor Axelsen er klar til torsdagens anden runde i herresingle ved Denmark Open i Odense Idrætshal.

Men som Axelsen selv konstaterede kontant få minutter efter sin kamp i første runde mod japanske Kazumasa Sakai:

- Hvis jeg spiller, ligesom jeg gjorde i starten af andet sæt, så bliver Denmark Open en kort fornøjelse for mig. Jeg skal steppe op. Men det tror og håber jeg også på, at jeg kan.

Efter at have fejet japaneren af banen i første sæt, som Viktor Axelsen vandt med 21-12, gik der kuk i det fynske maskineri fra starten af andet sæt.

Sakai kom hurtigt foran 4-1 og fik tydeligvis tro på tingene. Og på sin offensiv. Det blev både 11-6, 16-12 og 18-13 til Sakai, og lydniveauet faldt betragteligt i den fyldte idrætshal. Det lignede et tabt sæt til Axelsen og dermed et nervepirrende tredje sæt - og en reel risiko for et farvel til den fynske eks-verdensmester i første runde.

Men ved føringen 18-13 gik Sakai reelt i sort. Med fem fejl på stribe kom Viktor Axelsen på uafgjort 18-18, og en rystet Sakai kom aldrig ind i sættet igen, som Axelsen vandt 21-19.

Lettelsen i idrætshallen var næsten til at tage og føle på.

Og det var den i øvrigt også hos Viktor Axelsen.

Sådan går det videre
Denmark Open fortsætter torsdag i Odense Idrætshal med kampene i anden runde.

Fredag er kvartfinaledag, lørdag spilles semifinalerne, og søndag er den store finaledag, hvor en lille uges klassebadminton kulminerer.

Det har dog gennem årene ofte knebet med dansk deltagelse i finalerne.

Den samlede præmiesum ved Denmark Open er på cirka fem millioner kroner.
Højt humør hos Anders Antonsen, der møder Viktor Axelsen i torsdagens anden runde i herresingle ved Denmark Open. Foto: Michael Bager
Højt humør hos Anders Antonsen, der møder Viktor Axelsen i torsdagens anden runde i herresingle ved Denmark Open. Foto: Michael Bager

Der er jo to i en kamp

- Det var befriende at lukke kampen i to sæt, for sådan så det jo ikke ud i starten af andet sæt, konstaterede Viktor Axelsen.

- Hvad skete der mellem første sæt og starten af andet sæt?

- Jamen, jeg kom til at bakke for meget, og så fik Sakai jo troen på tingene.

- Men det var jo reelt fem fejl på stribe fra Sakai, der fik dig ind i kampen igen. Hvordan så du de fejl?

- Der er jo to i en kamp. Jeg fik ham jo også presset bedre under det forløb, hvor han begik fejlene.

Taknemmelig for opbakning

Viktor Axelsen var i øvrigt glad for opbakningen på hjemmebane.

- Det var en fantastisk kulisse. Jeg er selvfølgelig taknemmelig over, at folk kommer år efter år. De seneste par år har ikke været decideret prangende fra mig, så det var dejligt alligevel at se så mange til en kamp i første runde, konstaterede Axelsen.

Om torsdagens mødet med Anders Antonsen, der også vandt sin kamp i første runde i to sæt over Caljouw fra Holland (to gange 21-19), lød det fra Viktor Axelsen:

- Det bliver selvfølgelig helt specielt. Anders bliver bedre og bedre og har alt at vinde. Jeg skal ind og bevise, at jeg fortsat er et stykke foran. Men det bliver svært. Vi respekterer hinanden helt vildt og kender hinanden rigtig godt. Det bliver en fed kamp.

Anders Antonsen har vundet DM de to seneste år, og han slog blandt andet Viktor Axelsen i EM-semifinalen på hjemmebane i 2017.

Klar til anden runde: Sådan! - Viktor Axelsen overvandt krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce