Klar til Basketligaen: Svendborg Rabbits vil i semifinalen

Rabbits-anfører Mikkel Plannthin sammen med sin kæreste Maria og deres fem måneder gamle datter, Luna. Foto: Michael Thorbjørnsen

Klar til Basketligaen: Svendborg Rabbits vil i semifinalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Rabbits har bevaret stammen af danske profiler fra sidste sæson, og suppleret med tre nye udlændinge og unge danske talenter skal det bane vejen for en plads blandt de fire bedste i Basketligaen i denne sæson.

Basketball: Rabbits-direktøren er klar i mælet:

- Vi skal død og pine i DM-semifinalen i denne sæson. Det er for lang tid siden, vi har været det, sagde Troels Mortensen, da Svendborg Rabbits onsdag aften præsenterede holdet til den nye basketligasæson for omkring 100 sponsorer hos SEF (Sydfyns El-forsyning) i Svendborg.

I foråret røg Rabbits ud i kvartfinalerne efter fem tætte kampe mod Randers Cimbria, der vandt serien 3-2.

- Vi skal gøre det bedre end sidste år. Vi har fået et godt fundament med den stamme, vi har fra sidste år, og nu skal vi tage det næste step, siger den slovakiske cheftræner Lukas Varga.

Anfører Mikkel Plannthin blev far for godt fem måneder siden, da lille Luna kom til verden 2. april få timer efter, at Plannthin havde spillet en brandkamp og scoret 22 point i sejren ude over Randers i den fjerde kvartfinale. Plannthin hastede hjem fra Randers og var med, da Maria fødte Luna.

- Det giver et andet perspektiv på livet at få et barn. Da var man yngre, lagde man mere pres på sig selv. Nu ved man, at basket ikke er liv eller død, og så præsterer man bedre, siger 30-årige Mikkel Plannthin.

Landsholdsspillerne Sebastian Åris og Peter Møller samt den 215 cm høje Jacob Enevold er fortsat en del af kaninflokken.

- Det er unikt, at vi har holdt på den danske stamme. Det er noget, mange klubber har svært ved, siger Mikkel Plannthin.

Svendborg Rabbits
Spillertrup 2019/20Tilgang: Oscar Jørgensen (guard, fra Horsens IC), Leonardo Carlino (forward, fra Hørsholm), Kyrosh Piroz (forward, fra Birkerød), Davonte Lawrence-Fitzgerald (power forward, fra USA), Kaylon Tappin (guard, fra USA), Sidney Umude (forward, fra USA), Kunt Celebi (guard, fra Tyrkiet).

Gengangere fra sidste sæson: Jacob Enevold (center), Zach Charles (forward), Peter Møller (forward), Sebastian Åris (guard), Mikkel Plannthin (guard), Martin Lindholm Christiansen (forward).

Afgang: Rasmus Christensen (guard), Mathias Kelly (guard), Derrick Wilson (guard), Tomas Bjarkason (forward), Enouma Ebinum (forward), Jeremiah Ingram (power forward).

Cheftræner: Lukas Varga (anden sæson).

Assistenttrænere: Marco Cerini (tredje sæson) og Liam Potter (første sæson).

Placering sidste sæson: Nummer fire i Basketligaens grundspil med 26 point for 24 kampe. Rabbits røg ud til Randers Cimbria i kvartfinalerne efter nederlag på 2-3 i kampe. Rabbits kom i pokalfinalen, som blev tabt til Horsens IC.
De tre nye amerikanere i Svendborg Rabbits. Fra venstre Davonte Lawrence-Fitzgerald, Kaylon Tappin og Sidney Umude. Foto: Michael Thorbjørnsen
De tre nye amerikanere i Svendborg Rabbits. Fra venstre Davonte Lawrence-Fitzgerald, Kaylon Tappin og Sidney Umude. Foto: Michael Thorbjørnsen

16 år og 206 cm

Blandt de nye spillere er unge danske talenter som 20-årige Oscar Jørgensen, der er skiftet fra pokalvinder Horsens, hvor han trods sine unge alder allerede har været ligaspiller i fem år.

Det er også lykkedes for Rabbits at hente to ungdomslandsholdsspillere fra hovedstadsområdet, 19-årige Leonardo Carlino på 194 cm og og 16-årige Kyrosh Piroz, der allerede rager 206 cm op i højden og stadigvæk vokser.

- Jeg begyndte at først at spille basket, da jeg var 14 et halvt, og jeg forventer en stor personlig udvikling her i Svendborg, siger Kyrosh Piroz, der bruger størrelse 49 en halv i sko.

Zach Charles er den eneste amerikanske genganger fra sidste sæson. Tre nye amerikanere, Kaylon Tappin, Sidney Umude og Davonte Lawrence-Fitzgerald, skal være med til at løfte Rabbits mod medaljerne. Og de siger alle, at de er atletiske og elsker at vinde.

En 27-årig tyrkisk guard, Kunt Celebi, der tidligere har spillet professionel basket i Tyrkiet, er også blevet en del af Rabbits-truppen. Han har boet i Danmark to et halvt år og arbejder som konstruktionsingeniør i Odense. I sidste sæson spillede han med Svendborgs 1. divisionshold.

Den 20-årige guard Oscar Jørgensen (t.v.), der er skiftet til Svendborg Rabbits fra Horsens IC, får sig en snak med den nye fysiske træner Liam Potter og landsholdsspiller Sebastian Åris. Foto: Michael Thorbjørnsen
Den 20-årige guard Oscar Jørgensen (t.v.), der er skiftet til Svendborg Rabbits fra Horsens IC, får sig en snak med den nye fysiske træner Liam Potter og landsholdsspiller Sebastian Åris. Foto: Michael Thorbjørnsen

Nyt hold i ligaen

Som sidste sæson er Basketligaen delt op i to niveauer - en A- og en B-liga med fem hold i hver. Svendborg Rabbits er som i sidste sæson i A-ligaen sammen med Bakken Bears, Horsens IC, Næstved og Randers. Hvert hold i A-ligaen spiller fire gange mod hvert af de andre hold i A-ligaen og to gange mod hvert hold i B-ligaen. Det giver 26 kampe til hvert A-ligahold i grundspillet.

De fem A-ligahold går sammen med de tre bedste fra B-ligaen videre til kvartfinalerne.

Der er kommet et hold mere med i Basketligaen i denne sæson. BK Amager er efter nogle års fravær tilbage i ligaen og er placeret i B-ligaen.

Svendborg Rabbits spiller den første kamp i den nye basketligasæson onsdag 25. september kl. 19.00 hjemme mod Randers Cimbria. Til den kamp er der gratis adgang takket være kampsponsor Svendborg Kommune.

Klar til Basketligaen: Svendborg Rabbits vil i semifinalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce