Se video
Den syvårige pige var den bedste sanger, men arrangørerne syntes, at hun var for tyk, så ved åbningsceremonien blev en anden pige sendt på scenen for at mime til sangen
Den syvårige Yang Peiyi sang så smukt, at hun blev valgt til at synge den patriotiske sang, som var højdepunktet ved åbningsceremonien til De Olympiske Lege.

Men de kinesiske arrangører syntes hun var for tyk, så i stedet valgte de en anden pige, den niårige Lin Miaoke, til at mime til sangen foran 91.000 tilskuere og millioner af tv-seere.

Efter generalprøven med den syvårige Yang Peiyi besluttede et medlem af politbureauet, at hun skulle erstattes på grund af hendes skæve tænder og tykke kinder. Løsningen var at sætte Lin Miaoke, som tidligere har optrådt i tv-reklamer, til at mime sangen.

- Grunden til at lille Peiyi ikke blev valgt, var fordi vi ville have det rigtige image. Det var i nationens interesse, sagde Chen Qigang, som dirigerede musikken under åbningsceremonien ifølge timesonline.co.uk.

Den Internationale Olympiske Komité forsvarer arrangørernes valg.

- Jeg kan ikke se noget galt i det. Man skal være sikker på, at udøverne og sangen er på det allerhøjeste niveau. Det er en casting, siger Gilbert Felli, IOC's administrerende direktør.

Se mime-showet her:

  • fyens.dk