Kesslers kamp for karrieren


Kesslers kamp for karrieren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke meget stjernestøv over Mikkel Kesslers VM-kamp mod tyske Dimitri Sartison. Et nederlag vil endegyldigt smadre den danske boksers drøm om USA

BOKSNING: Store drømme og sækkevis af amerikanske dollar har fulgt Mikkel Kessler de seneste to gange, han er trådt ind i en boksering til kampe om prestige og VM-bælter.

I supermellemvægterens seneste opgør havde over 50.000 tilskuere fundet vej til Millennium Stadium i Cardiff, hvor modstanderen hed Joe Calzaghe. Til lørdagens VM-kamp mod tyske Dimitri Sartison i Brøndby Hallen vil tilskuertallet være skrumpet med omkring 90 procent. Og opgøret vil samtidig tiltrække et langt mere begrænset publikum end den seneste dyst i Wales. Ved den lejlighed havde omkring 30 millioner amerikanske hjem gratis adgang til at følge boksebraget. Denne gang har den amerikanske tv-station HBO ikke ønsket at vise Kesslers kamp på den anden side af Atlanten og dermed sørge for vigtig eksponering for Team Palles guldfugl.

Hård træning

Så den danske bokser bliver ikke presset af forventningerne fra et kræsent amerikansk boksepublikum. Til gengæld bliver han truet på sin eksistens. For hvis den 29-årige bokser taber til sin upåagtede tyske modstander i dag i Brøndby Hallen, kan han med stor sikkerhed glemme alt om at trænge gennem lydmuren til boksningens mekka USA.

Og Kessler ved, at opgøret mod tyske Sartison kan smadre hans karrieredrømme.

Derfor har han også forberedt sig ekstra grundigt til opgøret mod Dimitri Sartison med et langt og hårdt træningsophold i USA, hvor han har fået skærpet sanserne i samarbejde med sin nye amerikanske træner Jimmy Montoya.

Danskeren sluttede dog sædvanen tro sine forberedelser i bokseafdelingen hos Christianshavns Idræts Klub, hvor han har været assisteret af Ricard Olsen, der har været hans faste træner gennem 16 år.

Skavanker og slitage

Ved Kesslers seneste opgør i Cardiff betød en håndskade, at han ikke kunne sparre i de sidste vigtige 14 dage før opgøret mod Joe Calzaghe. Og den forhenværende verdensmester erkender da også, at kroppen er ved at være slidt.

- Selvfølgelig har jeg en masse småskavanker og slitage efter mange års hård træning.

- Men jeg spiser sundt og får de vitaminpiller, jeg skal have.

- Jeg gør det bedste for min krop, som jeg overhovedet kan gøre, ellers ville jeg heller ikke stå, hvor jeg gør i dag. Det er godt, at jeg har mødt min fysiske træner Thomas Macon, som har lært mig en masse ting.

- Også om sundhed, siger Mikkel Kessler.

Men de medfølgende skavanker har ikke pillet ved Kesslers lyst til at gå i ringen.

For siden nederlaget til Joe Calzaghe i november har han higet efter at bevise sit værd.

- Jeg ved, at jeg er den bedste, men jeg har ingen bælter.

- Nu må jeg vinde dem igen og vise, at jeg er den bedste, siger Mikkel Kessler om udsigten til atter at kunne spænde et VM-bælte om livet.

Så længe lysten ..

Bokseren har flere gange spået om, hvornår handskerne endeligt vil blive lagt på hylden, men den danske supermellemvægter har fortsat mod på gå i ringen, hvor han igennem sin karriere har besejret 39 ud af 40 modstandere.

- For fem år siden sagde jeg, at jeg ville stoppe inden for tre eller fire år.

- Men så længe jeg har lysten, og så længe jeg kan stå op om morgenen uden at skulle varme min krop op i en time, før jeg kan gå, så fortsætter jeg.

- Jeg har det fint, og så længe jeg har lysten til at bokse, kører jeg videre, lyder det fra Mikkel Kessler. (ritzau)

Kesslers kamp for karrieren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce