Mikkel Kessler satser på at få en ny storkamp efter sin dramatiske knockout-sejr over Dimitri Sartison
BOKSNING: Træt og udmattet. Men mest lykkelig og lettet.

Ingen kunne være i tvivl om, at man befandt sig i vinderens omklædningsrum, da en storsmilende Mikkel Kessler siddende på en træbænk i sit omklædningsrum evaluerede sin knockout-sejr over tyskeren Dimitri Sartison i Brøndby Hallen.

Lørdag var for længst blevet afløst af søndag, da den nykårede verdensmester i supermellemvægt hos World Boxing Association iført sine dannebrogsfarvede shorts gjorde status bevæbnet med bananer og proteindrik.

- Det er en hård sport, boksning, men jeg er rigtig glad. Jeg vidste, at jeg kunne ramme ham og slå ham ud, så det var godt, at det skete i sidste omgang, selv om jeg havde håbet at kunne gøre det før, sagde Mikkel Kessler.

Dunsten af sved fra de omkringstående i det tætpakkede omklædningsrum vidnede om, at det havde været en lang og meget varm aften i Brøndby Hallen. En aften, hvor Vinni Skovgaard blev europamester i letweltervægt, mens Anita Christensen mistede sine VM-bælter i bantamvægt efter karrierens første øretæve.

Over alle strålede Kong Kessler dog, for det var ham, de skønsmæssigt 2500 tilskuere var kommet for at se. Og fra ringside var det tydeligt, at stævnet både stemnings- og kvalitetsmæssigt løftede sig gevaldigt, da gonggongen til VM-opgøret lød til første omgang, og Kessler med det samme satte dagsordenen ved flere gange at stemple Dimitri Sartison i ansigtet med sit venstre jab.

Sikker taktik

Denne taktik virkede hele kampen, og mens den heroisk kæmpende, men reelt chancesløse tysker, blev mere og mere rød i fjæset, supplerede Kessler med et par vellykkede uppercuts, indtil afstraffelsen fandt sin afslutning i 12. og sidste omgang.

Danske jubelbrøl blev dog for en stund afløst af forfærdelse, da Dimitri Sartison kollapsede på sin skammel i ringhjørnet, og en båre blev hidkaldt. Alle tilstedeværende blev mindet om, at boksning nok handler om at passe på sig selv og udmanøvrere modstanderen, men tragedien lurer under overfladen.

- Det var selvfølgelig uhyggeligt at se. Jeg var ovre og sige tak for kampen, og han kunne slet ikke genkende mig. Jeg troede først, at det var, fordi han var sur på mig. Jeg tror ikke, at det skete på grund af slagene i sidste omgang, det var nok nærmere regulær udmattelse, sagde Mikkel Kessler om episoden.

Dimitri Sartison blev stærkt lidende, men dog ved bevidsthed, ført ud af Brøndby Hallen på en båre, hvorefter han for en sikkerheds skyld blev kørt til Glostrup Sygehus

Trods et stort fighterhjerte og en frygtet højrehånd var Dimitri Sartison dog langt fra nogen Joe Calzaghe, waliseren som i november sidste år detroniserede Mikkel Kessler som verdensmester. Mikkel Kessler håber nu at få en ny "kassekamp" mod et af branchens store navne.

- Det kunne være Roy Jones eller Kelly Pavlik. Eller Joe Calzaghe, men han vil nok helst undgå mig. Det er godt, at de kan se, at jeg er der endnu. Mange gange kommer folk aldrig igen, når de mister deres mesterskaber. Det var nok håndskaden, der gjorde, at jeg blev taberen dengang. Derfor ville jeg gerne vise, at jeg stadig er på toppen, og at jeg er den bedste i verden, sagde Mikkel Kessler.

Før en ny storkamp ser danskeren dog ud til at skulle ud i et tvunget forsvar af VM-bæltet mod tyskeren Danilo Häussler. (ritzau)

Mere om emnet

Se alle
Ikke en skramme til Anders Hugger

Ikke en skramme til Anders Hugger