Kerber knuser lette og er klar til ny Wimbledon-finale

Angelique Kerber gjorde sig klar til Wimbledon-finalen på blot 67 minutter.

Kerber knuser lette og er klar til ny Wimbledon-finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyskeren Angelique Kerber brugte godt en time på at slå Jelena Ostapenko i Wimbledon-semifinale.

Den tidligere tyske verdensetter Angelique Kerber er for anden gang i karrieren klar til finalen i Wimbledon.

Det blev en realitet med sejren på 6-3, 6-3 over Jelena Ostapenko. Tyskeren tog undervejs syv partier på stribe, hvilket blev afgørende for udfaldet.

Kerber vandt Australian Open og US Open i 2016, hvor hun også nåede finalen i Wimbledon. Da tabte hun til Serena Williams, og amerikaneren kan også blive modstanderen på lørdag.

Williams skal dog lige vinde sin semifinale først. Senere torsdag møder hun tyskeren Julia Görges.

Kampbilledet i den første semifinale var ensidigt fra begyndelsen. Ostapenko spillede med stor risiko, og så måtte det briste eller bære.

Kerber kunne nærmest blot koncentrere sig om at holde boldene i gang og så vente på enten en vinder eller en fejl fra lettens ketsjer.

Taktikken gik nogenlunde for Ostapenko til at starte med, men fra føringen 3-2 til Ostapenko blev Kerber bedre til at sætte partierne sammen, og så tog tyskeren fire partier på stribe og sættet 6-3.

Kerber sendte blot seks vindere af sted mod Ostapenkos 18 i første sæt, men det blev afgørende, at Kerber holdt sig nede på to uprovokerede fejl, mens letten blev noteret for hele 18.

Biledet fortsatte fra starten af andet sæt, og i løbet af kort tid havde Kerber bragt sig foran med 3-0 mod French Open-mesteren fra 2017.

Ostapenko kom herefter på tavlen til 1-3, men Kerber fastholdt grebet i egne servepartier og brød endnu en gang til 5-1, inden hun kunne serve kampen hjem.

Det glippede i første omgang trods en matchbold, men ved stillingen 5-3 udnyttede Kerber i stedet den anden matchbold efter 67 minutter på banen.

FAKTA: Frederik Løchtes vej til Wimbledon-triumfen i 2012
Det var en aldeles uventet eventyr, der udspillede sig med en dansker i en af hovedrollerne under Wimbledon i 2012.

Tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen og briten Jonathan Marray fik et wildcard til doubleturneringen - og gik hele vejen.

Alligevel besluttede Frederik Løchte Nielsen sig for fortsat at satse på singlekarrieren langt fra rampelyset og de store finaler.

Nu står han der så igen. I Wimbledon. I herredouble. Med en britisk makker - denne gang i skikkelse af Joe Salisbury. I en semifinale.

En sejr torsdag, og der venter en finale på lørdag, som kan fuldende endnu et Wimbledon-eventyr for danskeren.

Her et tilbageblik på Frederik Løchte Nielsen og briten Jonathan Marrays vej til titlen i 2012 med runde, modstandere og cifre i Nielsen/Marrays favør.

*1. runde: Marcel Granollers Pujol/Marc Lopez, Spanien, 6-7, 6-4, 7-6, 2-6, 7-5.

*2. runde: Ivo Karlovic, Kroatien/Frank Moser, Tyskland, 6-3, 6-3, 6-2.

*Ottendedelsfinale: Aisam-ul-Haq Qureshi, Pakistan/Jean-Julier Rojer, Holland, 7-6, 7-6, 6-7, 5-7, 7-5.

*Kvartfinale: James Cerretani, USA/Edouard Roger-Vasselin, Frankrig, 7-6, 7-6, 6-7, 2-6, 6-2.

*Semifinale: Bob Bryan/Mike Bryan, USA, 6-4, 7-6, 6-7, 7-6.

*Finale: Robert Lindstedt, Sverige/Horia Tecau, Rumænien, 4-6, 6-4, 7-6, 6-7, 6-3.

Kilder: wimbledon.com
FAKTA: Dansker gør rent bord i Wimbledon-tiebreaks
En vigtig evne i tennis generelt og i herredouble i særdeleshed er at vinde tiebreaks, som der kommer mange af, fordi parrene er så gode til at holde serv.

En sublim statistik på seks vundne og ingen tabte tiebreaks i 2018-udgaven af Wimbledon er en af forklaringerne på, at eventyret fra 2012 er to sejre fra en gentagelse i år for den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen.

Den rutinerede dansker, der karrieren igennem har satset på sin singlekarriere - oftest på et lavere niveau - vandt meget overraskende Wimbledon-turneringen i herredouble i 2012 med sin britiske makker Jonathan Marray.

I år spiller Nielsen sammen med en anden brite - Joe Salisbury, og torsdag står den på semifinale.

Fælles for 2012 og 2018 er, at Frederik Løchte Nielsen og makker er med i turneringen på et wildcard.

Vejen til semifinalen i år begyndte med et par relativt korte dage på græsset, hvor modstanderne trak sig.

I første runde trak franskmændene Julien Benneteau og Adrian Mannarino sig tidligt i andet sæt, efter Nielsen/Salisbury havde vundet første sæt.

I runden efter vandt Nielsen/Salisbury de to første sæt og førte i tredje, da indiske Rohan Bopanna og franske Edouard Roger-Vasselin trak sig.

Ottendedelsfinalen bød på en hel kamp for Nielsen/Salisbury, der vandt i fire sæt over den colombianske duo med Juan Sebastian Cabal/Robert Farah efter blandt to tiebreaks.

I kvartfinalen ventede japanske Ben McLachlan og tyske Jan-Lennard Struff, og igen viste den dansk-britiske duo gode takter med en sejr i fire sæt. Tre af dem i tiebreak - alle tre med Nielsen/Salisbury som vindere.

I semifinalen venter sydafrikanske Raven Klassen og Michael Venus fra New Zealand. Kampen spilles torsdag.

Kilder: wimbledon.com

Kerber knuser lette og er klar til ny Wimbledon-finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce