Kasper brød igennem

Kasper Nielsen har aldrig deltaget i en slutrunde med landsholdet, men denne gang kommer den formstærke skytte med.
Foto: Hans Østergaard

Kasper brød igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EM-TRUP: GOG's Kasper Nielsen slog Lasse Boesen & Co. i opløbet om EM-billetter

HÅNDBOLD: For første gang i den efterhånden pænt lange karriere skal Kasper Nielsen opleve at spille en slutrunde.

Nielsen blev den tredje GOG-spiller, som i går blev udtaget af landstræner Torben Winther til det kommende EM i Slovenien. De to andre, Klavs Bruun Jørgensen og Torsten Laen, har længe været en del af møblementet hos de rød-hvide.

Kasper Nielsen slog i opløbet Lasse Boesen, der var favorit som alternativ til sikre Lars Krogh Jeppesen som venstre back. Det var en rystet Portland San Antonio-spiller, som fik beskeden i går.

- Jeg er meget skuffet og lidt chokeret, lød det fra Lasse Boesen efter offentliggørelsen af truppen.

Men Kasper Nielsens solide forsvarspil blev tilsyneladende afgørende.

- Hvorfor jeg tror jeg blev valgt? Ja, Torben Winther forklarede, at han gerne ville satse på min større tyngde i forsvaret. Og jeg mener da også selv, at jeg har en fordel dér i forhold til Boesen, sagde Kasper Nielsen.

- Og så ønskede landstræneren at tage Boris Schnuckel med som venstre fløj. Så det har vel også betydning, at jeg i hele sæsonen har været i stand til at holde et pænt højt og stabilt niveau, i forhold til tidligere.

Herrelandsholdet har som bekendt rigeligt at kæmpe for i Slovenien. For to sæsoner siden var stemningen ekstatisk, da landsholdet vandt bronze i EM i Sverige, og ikke mindst håndbold-stationen TV2 piskede en guldfeber-stemning op før afrejsen til VM i Portugal for ét år siden.

Men landsholdet høstede endnu en af de fiaskoer, som offentligheden blev vant til i halvfemserne.

I Slovenien skal landsholdet prøve at hindre en længere periode ude i periferien.

Ud over selve EM-medaljerne, står der endnu vigtigere sager på spil. Der er stadig én OL-billet ledig, og den går til det europæiske hold, som slutter højest - og ikke i forvejen er kvalificeret til OL.

Og da ikke mindst Sverige og hjemlandet ikke er blandt de hold, så er det selvsagt en giftig opgave.

Men en ny fiasko vil samtidig betyde, at danskerne igen ryger helt ud i kulissen. Næste større turnering vil være VM i Tunesien - helt fremme i december 2005. Og den skal Danmark så først kvalificere sig til via play-off kampe.

Flyver til Rusland

Kasper Nielsen og landsholdet flyver i dag til Rusland, hvor der spilles en trænings-turnering. Danmark indleder mod værterne i morgen. De andre lande er Frankrig, Ægypten, Tyskland og Serbien, der er delt i et par puljer.

Både Torben Winther og spillerne ville hellere slippe for den russiske stroppetur, men forbundet ønskede at fastholde deltagelsen af håndbold-diplomatiske hensyn. Og det er jo kun et par år siden, at ingen gad lege med de lalleglade danskere.

Inæste uge spiller danskerne et par trænings-landskampe i Farum.

EM-slutrunden spilles 22. januar-1. februar.

Kasper brød igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce