Kano- og kajakslalom

Foto: Scanpix

Kano- og kajakslalom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historie
Kano- og kajakslalom har rødder tilbage til Schweiz, hvor man i begyndelsen af 1930’erne fandt på en måde at dyrke slalom på – om sommeren. I begyndelsen afviklede man konkurrencerne på roligt vand, men efterhånden gik man over til at afholde dem på brusende elve, hvilket stiller væsentligt større krav til udøverne.

De første officielle verdensmesterskaber, arrangeret af det internationale kano- og kajakforbund, blev afholdt i 1949 i Geneve.

Kano- og kajakslalom var for første gang på det olympiske program i 1972 i München. Ved de efterfølgende lege stod sporten i skyggen af almindelig kano- og kajakroning, men vendte tilbage til OL-programmet i 1992 i Barcelona og har været med lige siden.

Den tekniske udvikling har haft stor betydning for denne sportsgren. I dag konkurrerer kano- og kajakroerne i højteknologiske kanoer og kajakker fremstillet af kulfiber, og padlerne og pagajerne er som oftest også lavet af moderne materialer.

Kano- og kajakslalom ved OL

Mændene konkurrerer i tre discipliner:
Enerkajak (K1)
Enerkano (C1)
Toerkano (C2)

Kvinderne konkurrerer i en enkelt disciplin:
Enerkajak (K1)

Sporten går ud på at komme ned ad et 250-400 m langt vandløb så hurtigt som muligt. Langs ruten findes en række porte, som skal passeres uden at hverken kroppen eller kanoen/kajakken rører dem.
De grønne porte skal passeres med strømmen, mens de røde porte, som der er mindst seks af, skal passeres mod strømmen.

Hvis deltageren rammer en port, får han eller hun to strafpoint. Sejler han eller hun forbi porten, gives 50 strafpoint. Slutresultatet regnes ud ved at lægge sluttiden i sekunder sammen med antallet af strafpoint. Det gælder med andre ord om at have så få point som muligt, når konkurrencen er slut.

Hver disciplin indledes med to indledende heat til alle deltagere. Semifinalen og finalen afgøres i et enkelt heat.

OL-konkurrencerne afholdes på det nybyggede ro- og kanostadion i Shunyi, hvor der er plads til 25.000 tilskuere.

Kano- og kajakslalom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce