Kahn kryber til korset

Tysklands og Bayern Münchens stjerne-målmand Oliver Kahn er under pres i øjeblikket.
Foto: Nordfoto

Kahn kryber til korset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I MODVIND: Bayern- ikonet er trådt frem for at forklare sit forliste ægteskab

FODBOLD: Oliver Kahn har fået luft og efterhånden synes hele situationen at have normaliseret sig i Bundesrepublikken Deutschland.

Bundeskansler Gerhard Schröder stjæler ikke længere overskrifterne ved at være imod Irak-krigen, og Bayern Münchens verdensmålmand har talt ud om sit privatliv, der i uger har fyldt boulevard-bladene og de aviser, der angiveligt med et højere formål, videregiver beretningerne fra Bayerns elskede og forhadte storklub.

Sagen drejer sig jo om Oliver Kahns sidespring med en såkaldt "party-girl" i Münchens natteliv og skilsmissen fra Frau Simone netop, som hun fødte deres fælles andet barn - en søn.

- Jeg ved, at jeg er et stort forbillede for mange, men jeg er ikke bragt til verden for permanent at være forbillede og hele tiden at gøre andre mennesker tilpas, sagde han for nylig til tv-programmet "Blickpunkt Sport".

- Men jeg ved også, at jeg kommer igen ligegyldig, hvor mange knipler, man slår mig med. Jeg har store mål, som jeg vil opnå. Ikke mindst VM 2006 er en stor motivation for mig. Derfor er jeg klar til at klare mange øretæver. Jeg vil ikke lade mig ødelægge, siger Kahn.

I strid modvind

Men den 33-årige målmand har haft enorme problemer.

Tidligere sås han tit med sin målmandstræner, den tidligere verdensmester og fortsatte spasmager Sepp Maier. Også uden for træningsbanen.

-"Olli" har sagt til mig, at han for en tid gerne vil være lidt alene. Han vil ikke være sammen med andre, ikke høre noget, ikke se noget, for at være alene med sine tanker. Hele den her historie er ikke gået sporløst hen over ham. Inderst inde har det naget ham, hvad der har stået i pressen, siger Sepp Maier til "Die Welt".

Oliver Kahn forsøger at leve med interessen for sin person.

-Mit liv med paparazzierne er jo allerede blevet normalitet. Det er det perverse ved min situation, siger Kahn til "Der Spiegel".

En dumhed

Men Sepp Maier anser det stadig for lidt af en dumhed af Kahn at have vist sig offentligt på et diskotek med en Escort-pige i hjertet af München.

-Måske har han troet, at han ikke ville blive genkendt, når han nu for en gangs skyld har rigtig tøj på og en smart kasket. Men da tog han fejl, mener Maier.

Den nu 58 år gamle supermålmand kender bedre end nogen anden fænomenet Oliver Kahn.

- Oliver har de seneste par år udvidet sin horisont, så den ikke kun handler om fodbolden og aktierne på børsen. Han vil gerne nyde livet lidt mere nu.

Livets alvor gik op for Oliver Kahn efter den tabte Champions League-finale i 1999 mod Manchester United.

- Mit liv består ikke længere kun af vundne eller tabte titler. Indtil da bestod mit liv af træning, hotel, kamp, sejr eller nederlag og evig præstationspres.

Sepp Maier selv har for mange år siden forladt sin kone.

- Når ens tid er forbi, så er karrieren forbi. Det var skrækkeligt for mig dengang. Hele tiden at lege gemmeleg. Jeg havde ikke lyst til noget som helst, drak bare og kom hjem hver morgen klokken tre eller fire. Så er du glad, hvis der ikke er nogen hjemme, så du bliver kritiseret for både det ene eller andet. Sådan gik der fem-seks år. Så sagde jeg stop, fortæller Maier.

Afklaret forhold

Men Oliver Kahn har gjort op med den tyske boulevard-presse.

-Det er de samme folk, som kalder mig kold og hensynsløs. som bragte historien om min affære, selv om de vidste alt om, at min kone snart skulle føde. Det er en nådesløs og pervers dobbeltmoral, siger Kahn.

Sponsorerne har ikke været rystede over den udstilling af Kahns privatliv.

I denne måned kører der reklamespots i Japan med Kahn i hovedrollen.

Tabac, Adidas og Nestlé planlægger store kampagner før VM i 2006 med Kahn som kølerfigur.

- Jeg tror, at hele den affære kan gavne Kahn på én måde. Han har altid sagt til mig, at han har brug for at være under pres. Og så er det ligegyldigt, hvad det pres består i. Den her situation kan faktisk give ham nye impulser, mener Sepp Maier.

Hitzfeld frygter farvel

Bayerns træner Ottmar Hitzfeld er nervøs for, at Kahn kan finde på at flygte til udlandet, hvis pressen fortsat forfølger målmanden.

- Bayern vil da overhovedet ikke lade ham gå. Det ville være dødsstødet for manager Uli Hoeness, hvis han lod ham gå, mener Sepp Maier.

Han har i hele forløbet gået med listesko.

- Det er som i fodbold. Når Oliver har lavet en fejl, så taler jeg ikke med ham om den efter kampen, men venter til, han kommer selv efter en eller to dage.

Kahn kryber til korset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce