Kåring af Årets Sportsnavn uden fynsk favorit

Viktor Axelsen er travlt optaget i Inden og vil ikke være tilstede i Herning på lørdag ved DR's store Sport 2017-show med kåring af Årets Sportsnavn. Den 23-årige fynbo er ellers en af de tre nominerede til titlen - og favorit til at vinde. Foto: Scanpix

Kåring af Årets Sportsnavn uden fynsk favorit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viktor Axelsen er klar favorit til at vinde Danmarks mest prestigefyldte sportspris, men kåringen på lørdag bliver uden den 23-årige fynbo til stede i Herning. Han spiller for øjeblikket en stor og økonomisk attraktiv turnering i Indien.

Sportspris: I forbindelse med DR's store sportsgalla på lørdag i Jyske Bank Boxen i Herning kåres vinderen af Danmarks mest prestigefyldte sportspris, Danmarks Idrætsforbunds (DIF) og Jyllands-Postens Årets Sportsnavn 2017.

Der er tre nominerede til prisen, nemlig tennisspilleren Caroline Wozniacki, sejlerne Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen samt den fynske badmintonspiller Viktor Axelsen, og Viktor Axelsen, der blev verdensmester i herresingle i august i Glasgow og har indtaget verdensranglistens førsteplads, er de flestes favorit til at løbe med titlen. Danske Spil har således kun givet odds 1,10 - altså 110 kroners gevinst for en indsats på 100 kroner - på den 23-årige fynbo som vinder.

Men det store sportsshow med kåringen - sendt i DR's bedste sendetid fra kl. 21.00 på lørdag - bliver uden Viktor Axelsen til stede i Herning. Frem til 14. januar deltager Axelsen således i en stor og økonomisk attraktiv turnering i Indien.

- Vi har forhandlet hårdt for en god aftale med inderne, så der har ikke været tale om, at Viktor eventuelt kunne afbryde turneringen for at flyve hjem og deltage i showet. Han passer sit arbejde, lyder det fra far og manager Henrik Axelsen.

Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité bestående af kulturminister Mette Bock, DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm Hansen, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten.

Årets Sportsnavn har været kåret siden 1991. Kun en gang er hæderen tilfaldet en badmintonspiller, nemlig Camilla Martin i 1999. Den fynske speedwaykører, Nicki Pedersen, vandt prisen i 2003 og den fynske cykelrytter, Lasse Norman Hansen, i 2012.

Viktor Axelsen er i øvrigt også indstillet til aftenens anden store pris, BT Guld, hvor vinderen findes ved en afstemning blandt nogle af landets bedste sportsfolk.

Fokus på All England

Efter et yderst succesfyldt 2017, der kort før jul blev afsluttet med en sejr i herresinglen ved Super Series-finalerne i Dubai, venter et travlt 2018 på Viktor Axelsen. Efter Indien gælder det tre turneringer i rap på den nye World Tour, der har erstattet Super Series - i Malaysia, Indonesien og i Indien. Viktor Axelsen kommer således først tilbage til Danmark 6. februar.

I en alder af kun 23 år mangler Viktor Axelsen reelt "kun" to resultater for at have ryddet bordet, nemlig en OL-titel samt vinder af den mest prestigefyldte og årligt tilbagevendende turnering, All England, midt i marts. Der er to og et halvt år til OL i Tokyo, og derfor er Viktor Axelsens hovedfokus lige nu, All England.

- Viktor har aldrig haft det bedre, og det gælder både fysisk og mentalt. Derfor har han fuld fokus på et godt resultat i England, konstaterer Henrik Axelsen.

Kåring af Årets Sportsnavn uden fynsk favorit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce